For en unik bydel vi har. I den 56 sider store avisen har vi ikke mindre enn seks reportasjer om ildsjeler, idealister, mennesker som ikke lar seg stoppe av sine handikap eller alder, og unge som kjemper for å gjør verden litt bedre for andre. Fellesnevnere er at de er til stor inspirasjon for andre.

Blant disse finner vi Ruth Toppe som er 95 år gammel. Hun elsker livet og gikk opp selveste Ulriken på nasjonaldagen. Selv om hun brukte fem timer, klarte hun det og viste med det at alderen ikke er noen hindring. Det tar bare litt lenger tid.

En annen som utvilsomt er til inspirasjon, er billedkunstner Grethe Berge, som fortsatt planlegger nye utstillinger. Med fire år igjen til hun blir 90, er hun fortsatt like aktiv. «Livet er ikke over selv om man er blitt 86 år. Jeg skal være med i mange år ennå», sier hun. Det er nydelig å høre.

Kurt Ove Mæland er en etablert musiker, som tross at han har vært syk og er født blind, ser positivt på livet og fremtiden. Han er også herlig selvironisk og ser dessuten fordeler med å være blind: «Jeg kan ikke se meg selv i speilet, så jeg bare går rundt og tenker at jeg er høy, mørk, mystisk og sexy», ler han.

Torbjørn Stormark har i 20 år ledet det som trolig er verdens største med natteravner på to hjul, nemlig Åsane MC-ravner. Åsabuen kjører sammen med titalls andre rundt i nordre bydel for å sørge for at ungdom har det bra når mørket senker seg.

Men det er flere: Og blant de yngre åsabuene finner vi Silje Myrjord, som i fire år har arrangert Bandcamp for ungdom på Haukås Rockeakademi. Dette gjør hun på frivillig basis fordi hun ser hvor mye det betyr for de mange musikkinteresserte ungdommene som deltar. Hun har også like lenge søkt om midler fra kommune, stat og næringsliv for å kunne tilby Bandcamp gratis for unge mellom 13 og 20 år.

Ikke minst må vi trekke frem Kine Charlotte Solend – en kvinne som i en årrekke har jobbet for at andre skal ha det bedre. Nå jobber hun med et viktig prosjekt som skal styrke barn og unges ressurser i møte med livets opp- og nedturer – en nedtur hun selv har erfart blant annet da faren til hennes førstefødte tok sitt eget liv.

Alle disse menneskene gjør en innsats på ulike arenaer og på ulike måter. Noen hjelper andre direkte gjennom sitt virke, andre indirekte gjennom å inspirere og vise at det er mulig.

Ruth, Kurt Ove, Grethe, Kine Charlotte, Silje og Torbjørn er seks flotte eksempler, som du enten allerede har lest om, eller som du kan lese om i Åsane Tidendes siste papirutgave, eller i vår e-avis.