Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLAD I SALHUS: Knut Langeland har skrevet bok om Salhus. I Åsanepodden forteller han om boken, om betydningen av å høre til, og om hvorfor han er så glad i Salhus. 

Langeland og Hillestad om oppvekst, tilhørighet og fellesskap

Hvor kommer vi fra, hvem er vi og hva har formet oss? Hvilken betydning har tilhørighet, fellesskap og det å ha et ankerfeste i livet? Knut Langeland og Trygve Hillestad er aktuelle med bøker som på hver sin måte handler om oppveksten. Hør deres historier i denne ukens Åsanepodden.

 

Dette er fortellinger for dem som vokste opp den gang da, men også for ungdommen som kanskje kan få et nytt perspektiv på livet.  

Trygve Hillestads bok heter «Mary – alenemor og vaskekjærring». Da Trygve (71) var tre år gammel kom faren hjem og fortalte at han hadde truffet en annen dame og ville flytte inn sammen med henne. Moren tok med seg Trygve og lillebroren (1) i en barnevogn, og gikk fortvilet ut i bergensnatten. Hun banket på dørene til ulike pensjonater, men det var fullt overalt. Faren så de aldri igjen.

Knut Langeland er tidligere journalist i Bergens Tidende. I 2016 ble han irritert da han ikke fikk bidra til Bergens Tidendes julekalender. Da bestemte han seg for å skrive adventskalender for Salhus på Facebook. Én kalender ble til fem. Om Trikotasjefabrikken, om det yrende livet på kaien, om Salhusrevyen og SalhusKvintetten. Nå er de 120 fortellingene blitt bok: «Med gull i himmelrand». 

Trygve Hillestad og Knut Langeland forteller om bøkene sine, om oppveksten og om betydningen av å høre til og være en del av et fellesskap.

ALENE PÅ GATEN: Da Trygve (71) var tre år gammel kom faren hjem og fortalte at han hadde truffet en annen dame og ville flytte inn sammen med henne.Plutselig stod en mor og to små barn alene på gaten. (FOTO: Thomas Gangstøe)
ALENE PÅ GATEN: Da Trygve (71) var tre år gammel kom faren hjem og fortalte at han hadde truffet en annen dame og ville flytte inn sammen med henne.Plutselig stod en mor og to små barn alene på gaten. (FOTO: Thomas Gangstøe)

Ta kontakt med annonseansvarlig Randi Mikkelsen om reklamemuligheter i Åsanepodden.

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker