Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TUNNEL-VALGET: – Dette kan få konsekvenser for næringslivet i Åsane, boligutviklere, interesseorganisasjoner og ildsjeler i Eidsvåg som vil ha miljølokk over motorveien; de går jo og venter på Bybanen. For ikke å snakke om all biltrafikken knyttet til Åsane Arena, Vestlandshallen, Åsane Kulturhus og kjøpesentrene. Nå stopper bybane-prosessen og man må begynne på nytt igjen, sier redaktør i Åsane Tidende, Thomas Gangstøe i Åsanepodden. 

Mens Bybanen til Åsane sporer av, går det meste på skinner for Åsanes fotballdamer

Bystyret vedtok tunnel til Åsane. Uten flertall for å legge Bybanen over Bryggen, trakk byrådet seg. Står hele bybaneprosjektet mot Åsane i fare? Åsane Tidendes redaktør, Thomas Gangstøe og journalistene Erik Madsen og Daniela Elvebakk Mala diskuterer bybane-dramaet: hva gjør dette med bybaneprosjektet, Ringvei Øst og Nordhordlandstunnelen? For Åsanes fotballdamer har det meste gått på skinner. Men det kan være at trener Eirik Fjeldstad trekker i snoren?

Bystyret fikk flertall for å legge Bybanen i tunnel mot Åsane. Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) svarte med at byrådet går av som en følge av at Bryggen-alternativet ble vraket. Hva skjer egentlig nå? 

– Dette kan få konsekvenser for næringslivet i Åsane, boligutviklere, interesseorganisasjoner og ildsjeler i Eidsvåg som vil ha miljølokk over motorveien; de går jo og venter på Bybanen. For ikke å snakke om all biltrafikken knyttet til Åsane Arena, Vestlandshallen, Åsane Kulturhus og kjøpesentrene. Nå stopper bybane-prosessen og man må begynne på nytt igjen, sier Gangstøe. 

– Er det ikke også et problem at politkerne ikke er enige om fakta, for eksempel med hensyn til Parisavtalen, og er dette egentlig bare et maktspill? spør Madsen. 

– Eller ender vi bare opp med at Rødt endrer mening, går for bybane over Bryggen og så går byrådet på igjen, undrer Elvebakk Mala. Siste ord er ikke sagt i denne saken, det er vel det eneste vi kan være sikre på.

GOD: Savanna Duffy har hatt en meget god sesong for Åsanes fotballdamer. (Foto: Privat)
GOD: Savanna Duffy har hatt en meget god sesong for Åsanes fotballdamer. (Foto: Privat)

I denne utgaven av Åsanepodden blir du også bedre kjent med keeper Savanna Duffy, som har hatt en fantastisk sesong med Åsane Fotball Damer i 1. divisjon, samtidig som hun har representert det irske U19-landslaget. 17-åringen forteller om sesongen og om drømmene for fremtiden. 

– Akkurat nå er det veldig kjekt å spille for Åsane, men det hadde vært stort å få spille i Toppserien også, sier Duffy.

Eirik Fjeldstad vet ikke om han fortsetter som Åsane-trener. 

– Det handler litt om at med de forutsetningene som vi har nå så har vi tatt ut potensiale, sier Fjeldstad. I Åsanepodden forteller Fjeldstad hva han mener må gjøres for videre satsing i Åsane.  

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker