Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ALVORLIG: Denne ukens episode av Åsanepodden handler om hundeforgiftning. I Rollandskogen ble en hund livstruende syk etter å ha spist sjokolade og druer som var lagt ut. Dette fører seg inn i rekken av flere tilfeller der hunder i Åsane lures til kritisk sykdom.

Åsanepodden:

Hundeforgiftning: Veterinær kommenterer hendelsen i Rollandskogen

Onsdag 9. februar handler ukens episode av Åsanepodden om hundeforgiftning. I Rollandskogen ble en hund livstruende syk etter å ha spist sjokolade og druer som var lagt ut. Dette fører seg inn i rekken av flere tilfeller der hunder i Åsane lures til kritisk sykdom.

Veterinær Hilde Røssland hos AniCura Bergen Nord gjester podkasten denne uken. Hun er usikker på intensjonen bak serveringen av menneskegodteriet, som er livsfarlig for hunder.

– Mitt første inntrykk var at dette ville ikke hundene mine spist. Jeg håpet derfor at dette var ment som en måte å skape blest på og ikke for å skade noen. Det var veldig ryddig satt opp og veldig synlig, så jeg håper det var for å få igang debatten vi har sett. Det forteller Røssland som er spesialist på sykdom hos hunder og katter. 

Hun understreker likevel at eieren av hunden gjorde alt rett når hunden likevel forsynte seg.

– Jo fortere hunden får kastet opp, jo bedre, helst innenfor tre til seks timer, forklarer veterinæren. De har gjort helt rett ved å ringe veterinæren og ta hunden inn med en gang.

Røssland forklarer i mer detalj i ukens utgave av Åsanepodden hvorfor sjokolade og druer er farlig, og hvordan du kan komme hunden til unnsetning.

Ingen tvil

Åsane Tidende snakker med tre hundeeiere som lufter hunder i parken ved Rollandskogen. Alle tre er unisone i sin mening at hendelsen er ond og grusom. Fungerende stasjonssjef ved Bergen nord politistasjon, Merethe Toppe, er enig.

– Selve funnet er ikke så bekymringsverdig i seg selv, men når jeg hører intensjonen med å legge det ut, synes jeg ikke noe om det. Vi skal kunne ferdes trygt på stiene med både hund og små barn, forteller Toppe.

Stasjonssjefen ber publikum fjerne det som er lagt ut for å forgifte hunder, dersom det skulle skje igjen.

– Kast det i bosset i et trygt sted. Det er vanskelig for politiet å finne ut hvem som har gjort dette, men vi kan registrere hendelsene. 

I Åsanepoddens episode kommenterer Merethe Toppe også bruken av dyrepolitiet og Mattilsynet i disse sakene.

Av

Bjørnar Morønning

bjornar@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker