Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 17. MAI: I Åsane feires ikke 17. mai felles for bydelen. (Arkivfoto)

Åsanepodden:

Hvorfor har man ikke felles 17. mai i Åsane?

Fana bydel har felles 17. mai-tog, kransnedleggelse og aktiviteter sammen på 17. mai. De får også tilskudd av kommunen for å holde det gående. Åsane bydel har vi ikke felles 17. mai-feiring, økonomi eller organisering av en slik feiring. I ukens episode av Åsanepodden prøver vi å forstå hvorfor og hva som må til.

På slutten av 80-tallet gjorde Ole Johan Aarlie, sammen med andre engasjerte åsabuer, et forsøk på å arrangere felles 17. mai-feiring. Dette endte ikke med at Åsane fikk felles 17. mai-feiring, slik Fana bydel har en lang tradisjon for. Leder for 17. mai-komiteen i Fana Bystrøk, Eivind Hermansen, forteller i ukens podkastepisode om Fana sin 17. mai, i tillegg til Aarlie som deler sine tanker og erfaringer. Med dette som grunnlag, diskuterer Åsane Tidende hva Åsane kunne trengt for å både for en felles 17. mai og hva som ville sammensveiset bydelen mer.

Av

Bjørnar Morønning

bjornar@aasanetidende.no

Relaterte saker