Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Malvin Romslo (94) er medlem av Åsane Seniorbowlere. (Foto: Bjørnar Morønning)

Åsanepodden:

Malvin (94) bowler hver uke: - Har hendt at jeg har vunnet vinflasken, jeg og!

To ganger i uken tar Åsane Seniorbowlere turen til Åsane Bowling og Eventsenter på Ulset. Malvin på 94 er den eldste blant klubbens medlemmer. I likhet med de andre bowlerne, kommer han for å møte andre, selv om konkurranseinstinktet fort kommer frem. Nå trenger klubben flere medlemmer og ønsker alle seniorer velkommen, uavhengig av ferdighetsnivå.

Latteren og den gode stemningen er smittsom inne i bowlinghallen på Ulset torsdag formiddag. Forbi arkadespillene og shufflebordene har Åsane Seniorbowlere konkurransen gående. Blant konkurrentene er Malvin Romslo. Han er 94 år gammel.

- Du gjør det ganske bra?

- Ja, jeg ligger i C-klassen, men det har hendt at jeg har vunnet vinflasken jeg og, bekrefter Romslo.

Malvin kommer hovedsakelig på treffene for å være sosial.

- Jeg har vært med siden 2011, da var jeg ung, forteller 94-åringen og ler. Det er masse hyggelige folk og veldig moro. Mange av mine gamle venner har gått bort, så nå har jeg vært så heldig og få tretti nye venner.

SOSIALT: Seksti medlemmer besøker bowlinghallen på Ulset i to puljer, to ganger i uken. (Foto: Bjørnar Morønning)
SOSIALT: Seksti medlemmer besøker bowlinghallen på Ulset i to puljer, to ganger i uken. (Foto: Bjørnar Morønning)
OVERSIKT: Konkurranseleder Roald Ragnvaldsen (82) skuer på resultatlisten iført klubbdrakt. (Foto: Bjørnar Morønning)
OVERSIKT: Konkurranseleder Roald Ragnvaldsen (82) skuer på resultatlisten iført klubbdrakt. (Foto: Bjørnar Morønning)

Klubben er hjemme igjen

Romslo samkjører med fire andre fra Indre Arna for å være med åsabuerklubben. Det er betydelig kortere reisevei enn tidligere. Da bowlinghallen på Nyborg stengte dørene i 2008, måtte Åsane Seniorbowlere kjøre tur-retur til Vestkanten med femti menn, kvinner og bowlingkuler. Åsane Bowling og Eventsenter har vært åpen siden 2017, men antall baner har ikke vært nok for bydelsklubben i følge klubbens formann Gunnar Røssland (76).

- Klubben har hatt opp mot nitti medlemmer, forklarer Røssland. På Vestkanten hadde de atten baner. Åtte baner her ble for lite.

Da bowlingsenteret åpnet to nye baner for et halvt år siden kunne Seniorbowlerne endelig vende hjem igjen. Selv om de må dele opp i to puljer per dag, for å få alle seksti på plass. Gunnar Røssland, sekretær Einar Rognaldsen (74), konkurranseleder Ronald Ragnvaldsen (82) og medlemmene for øvrig føler seg veldig velkommen på bowlingsenteret.

- Servicen og de som driver det her er fantastisk, sier Ronald Ragnvaldsen i kaffe- og vaffelpausen som bowlingsenteret har stelt istand.

Daglig ledere av Åsane Bowling og Eventsenter Jerker Stäveby Täpp og Lene Ingebrigtsen Täpp er utrolig glad for å ha Seniorbowlerne i sine lokaler.

- De er som en familie for meg, sier Lene Täpp. Jeg har tatt de langt inn i hjerteroten min. De kommer med et smil hver dag, det er helt fantastisk!

- Det er en fryd å gå på jobb når de kommer, forteller Jerker Täpp med begeistring. Det er en god start på dagen!

 

Trenger flere medlemmer

Bowlingklubben har månedlige konkurranser, parkonkurranser, nordisk mesterskapsreise til Danmark, julebord og flere andre aktiviteter i fellesskap. Nå etterlyser klubben flere som vil være med og spille bowling. Årsaken er litt lite tilskudd av pensjonister de senere årene.

- Alle kan spille det, det er sosialt og konkurranseinnstinktet fra ungdommen våkner litt, argumenterer Røssland med et smil om munnen. Vi har det veldig greit. Man kommer seg ut til faste tider, har noe å gjøre og noe å se frem til.

- Det er jo en herlig sport, hvis man skal kalle det, understreker Einar Rognaldsen til. Bare du kan gå frem til den streken og hive kulen, så kan du bowle.

- Vi har også et par stykker som er aktive enda, og det hjelper veldig, legger Roald Ragnvaldsen til. Det er inkluderende for alle.

FORNØYD: Roald Ragnvaldsen (t.v.), Gunnar Røssland og Einar Rognvaldsen (t.h) er veldig fornøyd med bowlinghallen på Åsane. (Foto: Bjørnar Morønning)
FORNØYD: Roald Ragnvaldsen (t.v.), Gunnar Røssland og Einar Rognvaldsen (t.h) er veldig fornøyd med bowlinghallen på Åsane. (Foto: Bjørnar Morønning)

Av

Bjørnar Morønning

bjornar@aasanetidende.no

Relaterte saker