(Bergensavisen)

Dommen på åtte års fengsel blir dermed stående, fremkommer det av en fersk avgjørelse fra Høyesterett.

Det var natt til 1. juni 2019 at Ronny Nygård (43) ble funnet død ved en parkeringsplass i Hesthaugveien 165 meter sør for bussterminalen i Åsane.

På bakgrunn av videoovervåkningskamera identifiserte politiet den 31 år gamle mannen som ble sist sett sammen med Nygård.

Politiet fant senere blodspor fra Nygård på mannens bukse og jakke.

Påtalemyndigheten mente også elektroniske posisjonsdata fra tiltaltes mobiltelefon viste at han var på åstedet da avdødes aktivitetsklokke plutselig sluttet å måle aktivitet klokken 0303 - bare seks minutter etter at nattbussen ankom terminalen.

– At Nygård ble utsatt for en ulykke eller et naturlig dødsfall er helt utenkelig, sa statsadvokat Rudolf Christoffersen i sitt sluttinnlegg i retten.

Tror ikke på «black out»

Han mener at tiltaltes forklaring om at han ikke husker noe ikke står til troende.

«Video fra kameraovervåkningen samt vitneforklaringer tilsier heller ikke at han var særlig beruset», konkluderer dommerne i tingretten.

Nygård ble stukket med en pinne i munnen mens han lå nede og var bevisstløs. Han ble utsatt for trykk mot halsen og døde på stedet som følge av kvelning.

Skjerpet straff

I juni falt dommen i ankesaken i Gulating, og 31-åringen ble dømt i samsvar med tiltalen. Han må også betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til avdødes far.

Straffen er ett år strengere enn dommen i tingrett i fjor høst.

Den tiltalte 31-åringen har hele tiden nektet straffskyld og avviser å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre.

Lagmannsretten la enstemmig til grunn at Åsane-mannen foretok en handling som har karakter av kvelning og at Nygård som følge av dette kom i en hjelpeløs tilstand.

«Det er ikke tvil om at fornærmede var i live da tiltalte hensatte ham i hjelpeløs tilstand», het det i dommen.

31-åringen ble dermed funnet skyldig i vold med døden til følge og for å ha forlatt offeret i hjelpeløs tilstand.

Nå har Høyesterett satt endelig sluttstrek.

– De etterlatte er glad for at denne saken er ferdig og at lagmannsrettens dom blir stående. De ser nå frem til å komme seg videre og legge denne vonde saken bak seg, sier de etterlattes bistandsadvokat, Kjetil J. Ottesen til BA.