Positiv & Feste MC og Hengerskole har base ved Eikås motorsenter samt på Wergeland og i Knarvik. Etter lang tids planlegging gikk startskuddet 1. april.

Positiv Trafikkskole holder til på Wergeland, og er den fjerde største i Bergen målt i omsetning. Feste Trafikkskole har sitt hovedkontor i Knarvik, men har mange kunder i Åsane.

– Viktig å tenke nytt

– Utfordrende økonomi for folk flest medfører tøffere tider for trafikkskolene. Det er derfor viktig å tenke nytt for å møte en tøffere konkurranse, sier daglig leder i Positiv & Feste MC og Hengerskole, Ove Sagen- Hafstad.

– Fra september har vi to MC-lærere, og tar sikte på å være tre MC-lærere innen utgangen av 2024, sier styreleder Øyvind Feste.

Som eier av Feste Trafikkskole AS ser han lyst på samarbeidet med en etablert trafikkskole.

– Samarbeidet gjør at vi dekker markedet for MC- og hengeropplæring fra nord til sør i Bergen.

Med seg på laget har de fått en etablert og erfaren trafikklærer. Arild von Feste har seks års erfaring som MC-lærer. Han er en av medeierne i det nye selskapet, og har fått den rollen som faglig leder.

Fant raskt tonen

Ove Sagen-Hafstad og Øyvind Feste fant raskt tonen, og ideen om et felles selskap for MC ble skapt, med base ved Eikås motorsenter.

– MC-kurs kjøres i Knarvik og på Wergeland, men vi planlegger også MC-kurs i Åsane. I tillegg til MC-satsingen er det planen at det nye selskapet skal satse på henger-opplæring, spesielt ut mot bedrifter.

I løpet av 1. kvartal 2024 vil det bli filmet undervisningsfilmer for MC som legges ut i en app som heter Teorifilm.

– Positiv & Feste MC og Hengerskole vil få enerett på disse filmene i vårt område. Dette vil gi oss et kjempestort konkurransefortrinn da vi er alene om å tilby et effektivt og pedagogisk verktøy som vil gjøre opplæringen mer effektiv for elevene, uttaler Ove Sagen-Hafstad.