Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INTIMT: Sol Heilo, framførte hele settet til sin norgesturne foran et tyvetalls ungdommer på Haukås rockeakademi sist søndag. 37-åringen, kjent fra Katzenjammer og som er aktuell med «Hver gang vi møtes» på TV2, forberedte turneen fra Åsane, og holdt i tillegg workshop for ungdom i bydelen. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • TIPS: Hylkjebandet Astro Beavers fikk gode tips og råd fra den verdensvante artisten, som har opptrådt for 70.000 mennesker i Tyskland. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • FIKK HJELP: Bassist Magne Hus fikk god hjelp fra multitalentet Sol Heilo, som selv spiller nærmere 20 instrumenter. (Foto: Thomas Gangstøe)

– Jeg blir rørt når jeg kommer til lokaler som dette

– Kom deg ut av komfortsonen, tenk utenfor boksen og tør å gjøre feil var tre av de viktigste rådene til Sol Heilo da hun sammen med bandet sitt besøkte Haukås rockeakademi og elevene der. Her forberedte Katzenjammer-stjernen og «Hver gang vi møtes»-deltakeren sin norgesturné. I tillegg satt 37-åringen av en hel dag for å gi tips til de unge og håpefulle musikerne.

Bærumsjenten bak hiten «America» holdt en hel konsert for ungdommene før hun ga dem tips og råd.

– Jeg forsøker å si at de må tørre å vise energi på scenen, mer enn å spille perfekt. Selv om man gjør en feil, så må man være til stede og vise spilleglede. I tillegg har jeg gitt ungdommene en del oppgaver og utfordringer om å prøve andre instrumenter enn de er vant med, og kanskje få gitaristen eller trommisen til å synge. Man må gå ut av komfortsonen, tenke utenfor boksen, sier hun til Åsane Tidende.

Heilo var sammen med ungdommene hele søndagen, og gjorde et stort inntrykk på blant annet Astro Beavers, Alfakrøll og Midnight – tre av bandene som hadde meldt seg på workshopen.

– Mange gode råd

Det er ikke hver dag man får en stor musikkstjerne på besøk i lokalene langs Steinestøveien, og de håpefulle unge musikerne gjorde det de kunne får å få med seg mest mulig tips og råd.

– Det er utrolig kjekt å se hvordan proffene jobber. Sol er utrolig musikalsk, og kommer med veldig mange gode råd, sier Håvard Bysheim (15) fra Hylkje.

– Hvilke tips har dere fått?

– Blant annet at vi må tenke utenfor boksen, og ha det gøy med det vi gjør. I tillegg sier hun at vi må gjøre ting med enda mer energi. Det skal vi, svarer Ole Skønberg (15).

Trioen i Astro Beavers trodde at det kom en stjerne med litt primadonnanykker. Der tok de kraftig feil.

– Sol er ikke høy på seg selv i det hele tatt. Hun var snill og veldig hyggelig. En skikkelig jordnær person, mente 15-åringene i bandet, som senere fikk opptre foran Heilo og hennes band.

– Fantastiske fasiliteter

Heilo, som for tiden er med i Hver gang vi møtes på Tv2 om lørdagskvelden, startet fredag sin norgesturne i Longyearbyen på Svalbard. Stjernen, som har spilt foran 70.000 mennesker i Tyskland, forteller at det var via bekjentskaper hun endte opp med å leie seg inn i lokalene på Haukås.

– Jeg jobber med Harald Hole, som kjenner Sveinung Myrjord (daglig leder for Haukås Rockeakademi red. anm.). Dette førte til at vi booket oss inn i Åsane, og samtidig arrangerte en workshop for unge musikere, forteller Heilo til Åsane Tidende.

– Hva synes du om rockeakademiet sine lokaler?

– Jeg blir rørt når jeg kommer til lokaler som dette og ser hvor fantastiske fasiliteter som finnes med scene, teknologi, øvingsrom og instrumenter. Dette er bedre enn de fleste lokaler i Oslo, og en gavepakke til ungdommen. Tenk så mange kule band som kan bli til her. Det Sveinung og de andre her ute har fått til, kommer til å sette standard, og være med å utvikle norsk musikkbransje, mener Heilo.

Gitarist Ronny Ytterhus er enig.

– Jeg har aldri vært et sted som har vært så godt utstyrt. Dette er unikt i norsk sammenheng, og vil trekke til seg flere etablerte og kjente musikere, sier han.

Gleder seg

For Sol Heilo og bandet var helgen på Haukås en suksess.

– Vi har fått en veldig fin gjennomgang før turneen. Nå gleder vi oss til å reise rundt i landet og holde konserter, sier hun.

Sol Heilo spiller på Lille Ole Bull i Bergen den 21. mars. Det skjer mer enn 12 år etter at Katzenjammer ble oppdaget av H.P. Gundersen i nettopp byen mellom de syv fjell.

– Bergen er spesiell for meg. Jeg har mange venner her, også i Åsane. Jeg hadde konsert på Hulen i fjor, og har spilt flere ganger med Katzenjammer, smiler Sol Heilo.

Workshopen på Haukås rokceakademi ble ikke bare en suksess for hovedpersonen selv, men også for de 20 ungdommene, som fikk en opplevelse de sent kommer til å glemme.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker