Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KINOPREMIERE:– Jeg synes at alle har gjort en ekstremt god jobb enten før, etter eller under produksjonen, sier regissør René Bjerregaard. Her sammen med produsent Tor Kjetil Leknes.
     

Ung åsabu med Mare-ritt på Bergen kino

– At vi i det hele tatt har klart å lage en langfilm på de midlene vi hadde, er helt klart det jeg er fornøyd med, sier regissør René Bjerregaard (27), som hadde premiere på sin første spillefilm denne helgen.

Fredag kveld sto stemningen i taket på Bergen kino, Magnus Barfot. Så snart vi kom oss gjennom dørene, ble vi møtt av spenning og entusiasme. En horde gjester hadde samlet seg foran billettkontrollen, klare for å se skrekkfilm produsert av Broadstone AS.  Filmen «Mare» er selskapets første langfilm, og ble laget med et budsjett pålydende 150 tusen kroner. Filmens lengde kom på cirka én time og 14 minutter.

Fire år

Kinosalen MB 1, som tar over 200 mennesker, var nesten fullsatt.
En tydelig rørt Bjerregaard grep mikrofonen før visningen, og delte helhjertet noen ord før filmstart.
– Hver gang jeg står i denne dressen føler jeg meg som en konfirmant. Forhåpentligvis vokser jeg ut av denne rollen i dag, meddeler den unge filmregissøren.
Han forteller videre at filmprosjektet har tatt tre år, men at han selv har jobbet med filmen i nesten fire.
 

Litt tolkning

Filmens handling utspiller seg i Vadheim i Høyanger kommune. Her plages en ung gutt med mareritt, og alt forverres etter at han flytter inn hos bestemoren. Hva er drøm og hva er virkelighet? 
Bjerregaard og gjengen har tatt sikte på å skremme publikum, og det klarte de. Kinogjengerne satt med konsentrerte ansikter, og journalisten kvapp selv noen ganger.  Mange ulike skrekkelementer ble brukt, og overraskelser ble servert. Slutten er – som Bjerregaard selv kommenterte – litt opp til tolkning.
 

God kok i salen

Åsane Tidende tok en prat med René Bjerregaard etter endt premiere.
– Hva føler du nå?
– Det føles helt fantastisk å endelig få lov til å vise filmen. Publikum var over all forventning, og tilbakemeldingene kunne nesten ikke vært bedre, sier en tydelig fornøyd regissør.
Bjerregaard legger til at det «kokte» i salen fra start til slutt.

– Hva er du mest forøyd med?

– At vi i det hele tatt har klart å lage en langfilm på de midlene vi hadde, er helt klart det jeg er fornøyd med. Ikke alle kan si at de har vist spillefilm på Bergen kino, sier 27-åringen.
Han legger til at han er stolt over innsatsen til alle involverte.
– Jeg synes at alle har gjort en ekstremt god jobb enten før, etter eller under produksjonen, meddeler han.

– Hvor går veien videre?

– Vi har først og fremst planlagt en egen premiere i Høyanger, slik at de lokale får se filmen. Deretter er planen å få distribuert den, forteller Bjerregaard.
 

Les hele saken i ukens papiravis eller kjøp eavis

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Relaterte saker