Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KONSERT: På søndag skal denne gjengen opptre sammen med Cantus Sororum. Fra venstre: Johanne Løkenskar Mjøs, Per Inge Hove​, Laila Kolve og Kjersti​ Wiik. Foto: privat.

Klar for folketonekonsert

Sammen med Johanne Mjøs, Per Inge Hove, Laila Kolve og Kjersti Wik serverer Cantus Sororum norske folketoner i Åsane kirke på søndag.

Åsane Tidende skrev i papiravisen onsdag at konserten går av stabelen lørdag. Det riktige er søndag kveld.

Marit Røshol (Cantus Sororum) kan fortelle at koret denne våren har fordypet seg i den norske folketone-skatten.
– Vi har lenge ønsket å jobbe mere inngående med norske folketoner, og da Kjersti Wik tok kontakt med oss i forkant av vårsemesteret, hadde vi allerede satt folkemusikk på planen, sier hun.

En rekke folketoner

Søndag klokken 19.00 blir det konsert i Åsane kirke, og arrangør er Cantus Sororum. Medvirkende er Johanne Løkenskar Mjøs, Per Inge Hove​, Laila Kolve og Kjersti​ Wiik.

– Vi er spesielt glade for at vi får presentert en rekke folketoner fra Hordaland, og for at både innsamlede folketoner og musikere i hovedsak er fra Nord Hordaland og omegn, sier Røshol videre.
Hun konstaterer at publikum på den måten vil bli mer kjent med den lokale tradisjonen. 
– Som en del av dette prosjektet, hadde vi i februar et seminar om norske folketoner med Kjersti Wik. Der lærte vi om tradisjon og teknikker, og øvde blant annet på å trille, noe som benyttes mye i folkemusikktradisjonen, forklarer Røshol.

Konserten vil bestå både av solo, sang av Cantus Sororum og fellesnummer med kor, solist og musikere. 

  

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker