Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UTSTILLING: Kjell Stig Amdam er hovedutstiller under Åsaneutstillingen og maler bilder med gull, helgener, sitroner og høner. Her sammen med Grethe Berge som er leder for Åsane kunstforening.

Fra lekende erotikk til norske fjell

Lekende erotikk, helgener, sitroner og høner preger bildene til frontfiguren under Åsaneutstillingen, Kjell Stig Amdam – en utstilling som ble åpnet foran en fullsatt Torgstuen i Åsane kirke på lørdag.

Folk ventet i kø utenfor da dørene til den tradisjonsrike kulturfest-utstillingen til Åsane kunstforening ble skjøvet til side. Og da tidligere politiker Jan Sverre Stray og kultursjef John Kristian Øvrebø åpnet det hele, var det stappfullt i lokalet.

– Utrolig artig at det kommer så mange mennesker, sier hovedutstiller Amdam og leder i kunstforeningen Grethe Berge.

Om det var Amdams utbrettbare bilder, hans bruk av bladgull i kunsten, maleriet av det elskende paret eller det enorme mangfoldet av kunstnere under utstillingen som gjorde at mer enn 150 mennesker fant veien til framvisningen, er vanskelig å si, men populær var den uansett.

40 utstillere

Hele 40 billedskapere er representert på utstillingen. Så mange har det aldri vært før.

– Pågangen har vært helt enorm. Tidligere fikk hver kunster stille ut tre bilder. I år har vi måtte redusere dette til to fordi det var så mange som ville være med. I tillegg har vi måttet leie inn ekstra veggplass på hjul, smiler Berge.

Fotografiske bilder, naturbilder, figurative malerier, abstrakt og portretter er blant bildene som vises fra.

– Mangfoldet er enormt. Det er en variert og spennende utstilling som jeg mener hele bydelen bør få med seg, sier hun.

Varer ut uken

Åsaneutstillingen kan sees daglig gjennom hele kulturfest Åsane til og med søndag 3. november. Det blir også spennende foredrag med Eivind Buanes onsdag kveld. Han snakker om stedsnavn i Åsane. Fredag kan du høre og se Asbjørn Kristoffersen fortelle om «Kunsten å være nysgjerrig».

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Utstillinger under kulturfesten

Det er flere utstillinger under kulturfesten. Åsane historielag viser «Fotoskatter». Den ser man på Åsane storsenter. Håkon Liland stiller ut egne bilder i Galleri Liland i Salhusveien, mens kunstskoleelever på Kyrkjekrinsen viser fram bilder og animasjoner på Åsane storsenter. Den har fått navnet «Collage». Ikke minst kan man få med seg «Transparencias» samme sted – en utstilling som tar for seg viktige spørsmål knyttet til bærekraftig fremtid samt kunstutstillingen «Skogen lever» på Veten hvor Bærekraftig Liv Ulset har en interaktiv kunstutstilling hvor man kan brodere, male, skape og snakke om skogen som lever.