Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INGEN NM: – Vi synes det er veldig kjedelig at NM nå er avlyst, men vi var forberedt på at det var den veien det ville gå, sier korpsleder, Ingunn Bratland. (Foto: Erlend Stenhjem)

NM avlyst:

NM i musikkorps avlyst: – Ikke uventet

– Det er med tungt hjerte vi avlyser NM.

NMF bekrefter at årets NM i skolekorps brass er avlyst som følge av koronapandemien.

Tertnes skoles musikkorps har i flere år vært blant landets og Europas ledende korps – det ledet dem til EM-tittel i Lille i 2016, NM-triumf samme år og og EM-sølv i Belgia i 2017.

Åsane bydel har flere sterke korps som skulle deltatt, men i 2020 får ingen konkurrere om NM-tittelen som var planlagt i Stavanger.

– Vi synes det er veldig kjedelig at NM nå er avlyst, men vi var forberedt på at det var den veien det ville gå. NM er for oss et av høydepunktene i korpsåret, og noe som musikantene spesielt liker å jobbe frem mot, sier Ingunn Bratland, leder i Tertnes skole musikkorps.

Hun utdyper:

– Vi har ennnå ikke fått retningslinjer for om, eller hvordan vi kan drive fysiske øvinger fremover, så forberedelse til NM ville uansett blitt vanskelig.

Hin sier at korpset har øvd digitalt, som flere andre i både kultur- og idrettsverdenen har blitt tvunget til grunnet covid-19-viruset.

– Vi har til nå hatt digitale øvelser, men dette gir selvfølgelig store utfordringer. Samspill er en viktig del av det og spille i korps, og dette er ikke lett å få til på nettet. Musikantene savner det å kunne høre de andre som er på øvingen.

– Men vi øyner et håp, sier hun og viser til helseministerens siste uttalelser:

Helseministeren har gitt Norsk musikkråd i oppgave å foreslå en veileder for hvordan musikkøvelser kan gjennomføres på en forsvarlig måte. Forslag skal sendes myndighetene for godkjenning denne uken.

– Gleder oss til kulturhuset

– Nå får vi bare vende oss til tanken på at det ikke blir NM på oss til sommeren, men heller glede oss til aktiviteter vi skal være med på til høsten. Slik som åpningen av det nye Kulturhuset i Åsane.

NM skolekorps og NM korpsdrill er en viktig møteplass for over 10.000 musikanter og drillere. Konkurransene skulle foregå helgen 19.-21. juni, i Stavanger (brass) og Larvik (janitsjar og korpsdrill). Med bakgrunn i regjeringens gjeldende retningslinjer, ser vi oss nødt til å avlyse årets norgesmesterskap. Korpsene og drillerne våre får ikke forberedt seg som vanlig. Inn mot en NM-konkurranse er det mange korps og drillere som girer opp minst ett hakk, sier musikksjef i NMF, Rune Hannisdal.

– Velkommen neste år

– Det er med tungt hjerte vi avlyser NM skolekorps brass, NM skolekorps janitsjar og NM korpsdrill 2020.

Daglig leder i NMF Rogaland, Lilli Anne Jacobsen Grong, kan fortelle at de er fornøyd med antall påmeldte korps til NM skolekorps brass.

– Vi har hatt 37 påmeldte korps i år og vi ønsker alle velkommen tilbake til 2021.

Hun forteller at korpsene har forståelse for avgjørelsen. Også Finn Arne Dahl Hanssen, daglig leder i NMF Sør, forteller at tilbakemeldingen fra korpsene er at dette er trist, men som forventet. Til Larvik var det ventet 37 skolekorps til NM skolekorps janitsjar og over 500 utøvere til NM korpsdrill.

Konkurransene er et verdifullt virkemiddel for å bidra til positive og utviklende korpsopplevelser. Rune Hannisdal oppfordrer korpsene og drillerne til å holde aktiviteten oppe innenfor gjeldene rammer.

– Det er vanskelig å se for seg når situasjonen er tilbake til normalen, men vi gleder oss enormt til å invitere korpsene til NM skolekorps og NM korpsdrill i 2021.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Andre saker