Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDER SEG: Programsjef for Bergen Kino, Birgitte Jeeves Hammer, er klar for å tilby kino til åsabuen i helgen.

Bergen Kino feirer 100 års-jubileum:

Nå kommer den store kinodagen til Åsane: – Det har rent inn med bestillinger

De solgte 100 billetter på en time: – Interessen i Åsane er stor og vi gleder oss, sier programsjefen før kinovisningen debuterer i Åsane kulturhus.

Programsjef for Bergen Kino, Birgitte Jeeves Hammer møter Åsane Tidende, to dager før kinoen kickstarter fredag kveld i Åsane kulturhus.

Etter suksessen med «Drive In-kino» i Vestlandshallen før sommeren, kjører Bergen Kino nå i gang en såkalt Pop Up-kino i det nye kulturhuset.

Fem filmer vises lørdag som en del av den store kinodagen, med billetter til halv pris. Fredag åpner kinoen med kveldsfilmen «Honest Thief».

– Solgt mye allerede

– Det har rent inn med meldinger og telefoner fra folk som har ønsket å bestille billetter. Vi solgte 100 bare den første timen, men det er fortsatt mye ledig, og vi håper flest mulig ønsker å gå på kino denne helgen, sier Hammer.

Hun viser til at kinofremvisning i det nye kulturhuset var planlagt lenge før koronapandemien, og er glad for å være tilgjengelig i bydelen som har sultet etter egen kinosal i mange år.

– Vi kan maks være 200 mennesker, og det blir naturligvis lagt til rette for smittehensyn og en ledig stol mellom hver gruppe. Bergen Kino har 100 års-jubileum, og vi har planlagt lenge at vi skal feire den store kinodagen også i Åsane. Vi gleder oss.

Det blir en kino fredags kveld og fem filmer fordelt utover lørdagen, med både barnefilmer, familiefilmer og action på menyen. (Se fullstendig program i faktaboks)

Må vente på Bybanen

Som ÅT har omtalt en rekke ganger, er det Bybanen som avgjør når Thon-gruppen kan bygge den mye omtalte kinoen i Åsane. Den har vært planlagt i mange år, men byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke, bekreftet tidligere til avisen at ingen utbygging er aktuell før bybanetrasé er endelig bekreftet.

Det blir tidligst i 2021, trolig året etter.

– Vi er bare kjempeglade for å være i Åsane, en bydel vi vet interessen er stor i, og det er mange som venter på kino her ute. Lagunen har jo allerede fått kino, og nå er vi glade for at vi er tilbake i Åsane etter «Drive In-kinoen» i Vestlandshallen, sier Hammer, som selv er åsabu og har sterk tilknytning til bydelen.

– Dette handler ikke om å tjener penger, men å gi et tilbud til publikum i Åsane. Den store kinodagen er jo bursdagen til kinoen, og vi gleder oss til å feire både denne og jubileet vårt i Åsane.

– Åsane er helt perfekt, og da vi fikk muligheten i dette nye og flotte kulturhuset, måtte vi gripe sjansen. Jeg håper alt blir utsolgt. Vi har mange gode filmer på menyen, og åsabuen har ventet på kino i mange år.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Fredag 6. november:

Klokken 20:00 – 21:50: «Honest Thief»

Lørdag 7. november:

Klokken 11:00 – 12:47: «Familien Bigfoot»

Klokken 13:30 – 15:00: «Knutsen og Ludvigsen 2»

Klokken 16:00 – 17:30: «Dragevokterens jul»

Klokken 18:30 – 20:30: «Børning 3»

Klokken 21:00 – 23:15: «Et glass til»

Hele lørdagen er alle visninger halv pris.

Andre saker