Lokalavis for Åsane og omegn!
 • Her er kandidatene til Årets åsabu 2021. Du kan stemme helt fram til 30. desember. 

 • Per Olav Ulberget, Lions Club Bergen Åsane

 • Knut Arvid Langeland, forfatter og Salhus-patriot

 • Maria Brochmann, seriemester for Sandviken

 • Eirik Fjeldstad, suksesstrener for Åsane fotball damer

 • Svein Schei, engasjert i Åsane fotball i 45 år.

 • Terje Valen, 30 år siden Flaktveit vi bryr oss

 • Wenche Grønn sprer glede med Wenches Glade trubadurer

 • Jørund Vandvik, veiaksjonist og engasjert åsabu

 • Heidi Sund, Fremtidens Eidsvåg

 • Salum Kashalfali, OL-vinner på 100 meter para

Hvem blir Årets åsabu 2021?

Veiforkjempere, frivillige, ildsjeler og idrettsforbilder er fire av stikkordene når Åsane Tidendes lesere skal kåre Årets åsabu 2021.

For 29. gangen på rad, skal en person hedres og hylles for en innsats utenom det vanlige. Vinneren avsløres på nyttårsaften. Frem til det vil vi ha flest mulig stemmer fra våre lesere når Årets åsabu skal løftes fram.

Gjennom redaksjonsmøter, og takket være en rekke tips på facebook, via epost og på telefon, har vi kommet fram til ti gode kandidater. Dette er kun forslag. Du kan selv velge din kandidat også utenom denne listen. For det er helt sikkert enda flere flotte mennesker, som fortjener tittelen Årets åsabu enn det vi har kommet frem til.

Kjører eldre og syke til legen

Lions Club Bergen Åsane og Per Olav Ulberget (76) fra Myrdalskogen. Foruten å være sterk engasjert i å samle inn penger og mat til de som ikke har de så bra, sammen med resten av Lions-klubben, har presidenten kjørt og fulgt eldre og syke til lege og vaksinering det siste halvåret. Kronene som har kommet inn har gått til Lions-klubben. Ulberget har ikke en gang bedt om penger til bensin.

Knut Arvid Langeland (63) har et bankende hjerte for bygden han bor i. Han er engasjert i Bergen Nord fotball, kulturlivet, historien og menneskene i og rundt Salhus. Nylig fikk han Kulturprisen i Åsane for sin innsats. Langeland er også bli svært kjent for sin historiske julekalender i Salhus, som han har levert i fem år. I slutten av oktober ga han ut en bok med 120 historier fra Salhus, hentet fra nettopp julekalendere.

Maria Brochmann (28) fra Tertnes har gjort seg bemerket i Toppserieklubben Sandviken, og har hatt en fantastisk sesong med de røde og hvite, som snart skifter navn til Brann. Ikke bare ble hun seriemester med Sandviken, hun scoret likså godt fem mål mot Klepp i kampen som definitivt avgjorde Toppserien 2021.

Eirik Fjeldstad (49) er trener for Åsane fotball damer, som har herjet på eget gress og levert en fantastisk sesong på nest øverst nivå. Laget tok poeng fra storheten Røa, og endte på andre plass i serien og opprykkskvalik. Selv om det er over 20 oransjekledde som står bak nominasjonen, må vi trekker frem Fjeldstad på vegne av laget. Han kombinerer jobben som lærer på Kykjekrinsen og bruker timevis på Åsane Arena hver dag for å gjøre laget best mulig.

Mr. Åsane

Svein Schei (73) har vært engasjert i Åsane fotball i 45 år. Han har spilt for a-laget og vært trener. I 1980 gikk han inn i klubbens administrasjon. Han har vært o hovedstyret og fotballstyret, vært sportskoordinator og sentral i ansettelsen av både spillere og trenere. I tillegg engasjerte han seg i kampen for å bygge idrettsanlegg på Myrdal i 1985. Åsanes æresmedlem har vært med på det meste. 2021 blir hans siste sesong for oransjetrøyene.

Terje Valen (79) fra Flaktveit kan i år markere at det er 30 år siden han startet Flaktveit vi bryr oss – en organisasjon som har vært med å prege oppvekstmiljøet. Valen har ledet Flaktveit idrettsklubb i 16 år, vært styremedlem i idrettsrådet i Bergen og i Hordaland idrettskrets. I 2010 tok han initiativ til en samlet aksjon fra Foreldrerådenes arbeidsutvalg ved skolen i Åsane for å hindre nedlegging av Kyrkjekrinsen skole og for å få bygget Leikvang skole. Neste år fylle ildsjelen 80.

Wenche Grønn (71) drar nesten hver eneste mandag til sykehjem og eldresentre for å opptre med bandet sitt Wenches glade trubadurer. Kvinnen som bor i Åsane senter skaper en enorm glede for byens og bydelens eldre befolkning. Og hun gjøre det helt gratis sammen med resten av bandet sitt, bestående av Lilli Haukenes, Roald Vevle, Linda Robins, Hans Helge Hansen og John Foss. Nylig leverte trubadurene en forrykende opptreden foran 140 publikummere i Åsane kulturhus.

Aksjonist og OL-vinner

Jørund Vandvik (66) har sammen med Roy Heggelund og en rekke andre aksjonister engasjert seg for å få E39 mellom Vågsbotn inn i Nasjonal transportplan. Alle hverdager i to måneder, gikk de sakte fram og tilbake ved to overgangsfelt i Steinestøveien for å markere sitt syn. Titalls politikere besøke aksjonen, og veien kom inn i NTP, men med mindre midler enn Vandvik og co. hadde håpet. Dermed fortsatte aksjonistene, men med forminsket styrke.

Heidi sund står sammen med Lars Riis Ellingsen og en rekke frivillige i fornt for Eidsvåg-gruppen Fremtidens Eidsvåg. Beboerne krever langt miljølokk over motorveien som følge av den fremtidige bybaneutbyggingen. Gruppen har hatt en rekke aksjoner, deltatt på debatter og vært i møter med politikere, men uten å ha fått oppfylt ønsket sitt så langt. Men de har skapt en bevegelse i Eidsvåg, og har varslet at det ikke kommer til å gi seg.

Salum Kashafali (28), som har bodd flere år i Salhus, representerer Norna Salhus, trener i Leikvanghallen og instruerer barn og unge i Åsane. Under OL i Tokyo tok parautøveren likså godt gull på 100 meter, og spå spørsmål om det var det største han hadde opplevd, svarte han nei. «Det største jeg har opplevd var å få komme til Norge». Atleten har også VM-gull fra 2019 og verdensrekord på 100 meter.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Slik stemmer du

Velg din favoritt og send oss en epost på thomas@aasanetidende.no. Du kan også ringe inn eller sende en sms på 90226986 innen 30. desember klokken 12.

Husk fullt navn og adresse.

Vi trekker ut noen heldige vinnere, som får gavekort på Åsane storsenter eller abonnement på Åsane Tidende.

Andre saker