Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Sokneprest Jens Petter Eide i Åsane kirke, gleder seg til dåp på lørdag. (Foto: Tor Hanson) 

– Bare å komme som du er

Lørdag 27. november kan man møte opp i Eidsvåg og Åsane kirke og bli døpt uten å gi beskjed på forhånd.  – Dåp er noe av det fineste jeg gjør, sier sokneprest i Åsane, Lars Petter Eide.

Alle er velkommen til å bli døpt i Den norske kirke, og i Bergen ønsker Kirken å legge til rette for at det skal være enkelt å velge dåp.  

– Det å ha dåp er en stor fest for Kirken og menigheten, og også helt fantastisk for meg som prest å få oppleve. Jeg gleder meg veldig til dette, som er noe av det fineste jeg får være med på som prest, sier Lars Petter Eide. Han er sokneprest i Åsane menighet, der de arrangerer drop-in-dåp for første gang 27. November. 

Helt enkelt – like stort  

Drop-in-dåp er en måte å døpt på helt enkelt, men det er like stort som dåp i en ordinær gudstjeneste. Vanligvis må man melde seg på dåp på forhånd, men ved drop-in-dåp trenger man bare å møte opp. Da blir man ønsket velkommen, og har en kort samtale om dåpen med presten. 

– Dåpen er både for voksne og barn. Den er gratis, og kirken stiller også med vitner om man trenger det. Du må bare komme som du er.  

Feiring med kake etterpå Dersom du ønsker å bli døpt 27. november er det eneste du må huske på er å ta med legitimasjon (For barn: fødselsattest eller «Bekreftelse på navnevalg» som alle med barn født etter 2019 får i Altinn). Kommer man alene for å døpe barn under 15 år må man huske skriftlig samtykke fra den andre forelderen. 

Både Åsane og Eidsvåg kirke står for både dåp og enkel feiring om du ønsker etterpå, med kake. Som døpt blir du medlem i kirken, og blir en del av fellesskapet i din lokale kirke, men også en del av fellesskapet i den verdensvide kirke.  

Eidsvåg kirke har dåp fra klokken 13 til 15, mens Åsane kirke inviterer til dåp fra klokken 10 til 12 og fra klokken 13 til 15.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker