Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LOVELETTER: Marc-Antonio Aguilar legger juss-studiene på is og satser på musikken. Under artistnavnet LoveLetter har han gitt ut sin første låt, «Together Alone». 

Spilte inn sang på vaskerommet:

Rett inn på topplisten til Itunes

At 20 år gamle Marc-Antonio Aguilar skulle gi ut musikk, var det ingen som så komme. Nå har han skrevet sin første låt på gutterommet, spilt den inn på vaskerommet hjemme i Myrdalskogen, og sett den fyke oppover på Itunes-listen.

Under artistnavnet LoveLetter har Marc-Antonio Aguilar fra Myrdalskogen gitt ut sin aller første sang, «Together Alone». Da han la den ut på Itunes, havnet den på tredjeplass på den nettbaserte musikkbutikkens toppliste, og plasserte seg i selskap med artister som Miley Cyrus og Alessandra. 

Han er ikke uvant med å stå på en scene. I 2014 kom han til semifinalen i Norske Talenter som danser bare 11 år gammel. Han har begynt på juss-studier, men det setter han på vent en stund, for nå er det musikken som gjelder.  

Det skjedde spontant

Det begynte ved en tilfeldighet.

– Jeg og en bekjent hørte på musikk i bilen i juleferien. Da sa jeg at det vi hørte på var ganske basic popmusikk, som egentlig hvem som helst kunne lage. Ja, men gjør det du da, sa personen jeg var med, og da jeg kom hjem begynte jeg å leke meg litt med Garageband-appen på Mac-en, og lagde en låt på tre dager. Så det var noe som skjedde veldig spontant, sier Aguilar.  

– Så det begynte som en utfordring?

– Ja, og så syntes jeg det ble ganske bra. Da jeg spilte låten for noen kompiser, fikk jeg gode tilbakemeldinger. Etter hvert fikk jeg også skryt fra en produsent. Da bestemte jeg meg for å legge låten ut på Itunes og Spotify i midten av februar. 

Spilt inn på vaskerommet

Da han skulle spille sangen inn falt valget på vaskerommet hjemme i Myrdalskogen.

– Dette ble jo laget på en mac fra 2016, det er egentlig ganske begrenset hva jeg kan lage selv, og komponeringen av sangen og innspilling av vokal ble gjort på vaskerommet. Rett og slett fordi det var bedre plass der enn på rommet mitt, sier 20-åringen.     

– Dessuten er vi fem personer i familien, og der inne på vaskerommet fikk jeg være for meg selv. Jeg har ikke sunget før. Da jeg spilte låten for folk, ble de overrasket, og først trodde de ikke at det var jeg som sang. Det var litt rart for meg også; dette var jo mitt første møte med et instrument som jeg ikke visste at jeg hadde, smiler Marc-Antonio.

Inn i sin egen verden

Åsane-gutten har spilt gitar siden han gikk på Ulsetskogen skole og senere på Blokkhaugen, og han har spilt på skoleavslutninger.   

– Så jeg er veldig glad i musikk, men jeg har aldri prøvd å lage noe selv, og jeg har aldri prøvd å synge. Da jeg omsider bestemte meg for å gjøre det, var det utrolig gøy; man forsvinner liksom inn i sin egen verden. Nå har jeg laget syv sanger, så det jeg trenger nå er hjelp til produksjon. Jeg er veldig spent på hvordan låtene blir hvis jeg tar steget videre og får litt hjelp.

– Jeg er helt i oppstartsfasen, og føler meg veldig heldig som får lov til å holde på med dette, og jeg får masse støtte fra mor og far og venner, forteller Marc-Antonio. 

Første live-utfordring fikk han mandag kveld da han fremførte «Together Alone» med Voksne Herrers Orkester på Madam Felle. 

– Det var veldig kjekt. Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra bandet, dette er jo fantastiske musikere, og forhåpentligvis får jeg muligheten til å gjøre det igjen.

Norske Talenter

Aguilar har altså stått på en scene før. Han lærte å danse på Rockn’n Rolf Danseskole, og da Norske Talenter søkte etter deltagere, ble han spurt om han ville være med i programmet på TV 2. 

Med rap og hiphop-artist Omer Bhatti, Bjarte Hjelmeland og Mia Gundersen i dommer-panelet opptrådte gutten fra Myrdalskogen alene på scenen, og danset seg til semifinalen i 2014.

 – Først var det audition i Bergen. Da jeg gikk jeg videre derfra dro jeg til Oslo sammen med mamma. Det var jo stas. Det er en gøy opplevelse å se tilbake på. 

Faren hans, Jose, jobber som personlig trener på Nr 1 Fitness. 

– Når spinningsalen er ledig, får jeg lov å gå inn der og synge. Så der har jeg fått øvd litt på vokal. Da ser jeg på spinning-syklene og later som om de er publikum, smiler Marc-Antonio.

Handler om kjærlighet

– Hvorfor kaller du deg Loveletter?

– Sangene mine handler ofte om kjærlighet. Loveletter er ganske enkelt å huske og det ruller ganske fint på tungen. Så da tok jeg det.  

– Hvorfor synger du på engelsk?

– Det er egentlig litt vanskelig å forklare, men når jeg skal skrive tekster kommer ordene intuitivt på engelsk.

Det er ingen tvil om at han skal fortsette å jobbe med musikk fremover. 

– Målet nå er å komme i kontakt med noen som kan hjelpe meg videre. Spille konserter. Fortsette å lage musikk og få det ut. Kanskje kan jeg få laget en EP. Jeg elsker musikk og har store ambisjoner og håper folk liker det jeg lager. 

Av

Ove Landro

ove.landro@aasanetidende.no

Andre saker