Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TØFF START: Spillerne, støtteaparat og sportslig utvalg vil ha Kjetil Knutsen, men får Mons Ivar Mjelde. Sistnevnte er uforskyldt, men vil få en tøff start som trener for Åsane fotball. Visste Osterøy-mannen hvilke utfordringer han ville stå overfor da han takket ja? (Foto: Eivind Dahle Sjåstad)

Kommentar:

En formidabel utfordring

Den nye Åsane-treneren kommer til en splittet klubb, hvor styret har gått imot både sportslig utvalg, spillere og støtteapparat sine interesser. Bør Mons Ivar Mjelde vurdere å rive kontrakten allerede før han har startet i sin nye jobb?

Som klubblegenden Jahn-Ove Wiik sa til Åsane Tidende i går:

– Hele situasjonen er skadelig for klubbens omdømme. Spesielt i en liten klubb som Åsane som er drevet på frivillighet. Hvis Mjelde kommer til en klubb hvor han fra starten av ikke har støtte fra spillerstallen, er det et stort problem, sier han.

Splid

For de siste dagers kaos i klubben som endte i splid mellom styret internt, en spillergruppe som støttet den avgåtte treneren og et helt støtteapparat som truer med å følge Kjetil Knutsen ut dørene på Myrdal, gir Mons Ivar Mjelde en ubarmhjertig og svært vanskelig start på sin Åsane-karriere.

Selv om spillerne helt sikkert ikke har noe imot den tidligere Start-treneren, vil et møte med en klubb i den tilstanden Åsane er i akkurat nå, være kritisk og ekstremt ugunstig for en trener, uansett hvem som hadde fått jobben.

Spillerne støtter Kjetil Knutsen. Det samme gjør sportsstyret og støtteapparatet. Likevel velger styret en annen løsning. Var det fornuftig?

At det er uro i klubben er en underdrivelse. Og hvordan er det mulig i en klubb som har drevet fornuftig i så mange år, prestert bedre sportslig enn noensinne og etablert seg som byens klart beste klubb etter Brann?

Knutsens kritikk mot styremedlem Roald-Bruun Hansen som han mente var hovedårsaken til vrakingen, satte et foreløpig nådeløst punktum i saken.

Spillermøtet

Men slutter det her, eller kommer det flere avsløringer, påstander, løgner og uro, slik som på det famøse spillermøtet onsdag kveld som endte i kaos?

Mons Ivar Mjelde har massevis av rutine, og har levd med et enormt forventningspress da han trente Brann, som kanskje har byens mest kravstore publikum.

Men å komme til et slikt kaos som råder i Åsane nå vil bli en av hans tøffeste utfordringer i sin trenerkarriere så langt.

Får han arbeidsro? Vil spillerne blø for han? Hvor mye vil den interne uroen og misnøyen prege jobben hans med å videreutvikle Åsane fotball og få oransjetrøyene til å vinne fotballkamper?

Kaos til optimisme?

Det som er helt sikkert er at den tidligere Fredrikstad-treneren ikke kan akseptere å ta over en klubb dersom han ikke er ønsket.

Han må ha støtte. Fra spillerne. Støtteapparatet, Styret, og ikke minst, publikum.

Men kan Åsane snu kaos til optimisme? Sesongstarten er heldigvis langt unna, men om ikke hele klubben støtter sin nye trener 100 prosent i tiden som kommer, kan Osterøy-mannen like gjerne rive kontrakten og reise tilbake til Fredrikstad med det samme.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker