Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I 2016: Åsane møter Sandefjord på Myrdal gress i 2016. Nesten 500 mennesker er til stede. Så stort oppmøte har det knapt vært siden, og mot Jerv sist søndag var det 100 mennesker på tribunen. (Foto: Erik Madsen)

Hvor er «der Waffel»?

Profiler som Erik Huseklepp og Mons Ivar Mjelde er tydeligvis ikke nok. Åsane fotball må ha en supporterklubb som skaper liv og røre på kampene.

Det ble årsverste på Myrdal da Åsane fotball møtte Jerv i en av høstens viktigste kamper. Ikke fordi Åsane gjorde noe dårlig figur, de briljerte nemlig og herjet med sørlendingene, men fordi kun 100 mennesker fant det for godt å bivåne oppgjøret sist søndag ettermiddag. Riktignok var det solgt og delt ut nærmere 300 billetter, men antallet mennesker som var til stede, var en tredjedel. Det er pinlig lite. Like mange var for øvrig til stede da Åsane håndball kvinner spilte 2. divisjonskamp i Åsanehallen dagen i forveien.

Tydelig er det ikke nok at en av landets største breddeklubber har en trener med både cupgull og Branns siste seriemesterskap bak seg. Tydelig hjelper det ikke mye at selveste Erik Huseklepp er i stallen. {Han var skadet i det nevnte oppgjøret, men nærmer seg å være kampklar igjen.) Tydelig er det heller ikke nok at martyrene kjemper for å holde plassen i Obosligaen, og trenger en 12´te mann på tribunen.

Det er lett å si at Åsanes befolkning gir blaffen. Men gjør de egentlig det? Ja, litt. Fotball sees i stadig større grad på tv enn på arenaen. Derfor må klubben skape mer liv og røre rundt kampene, og drive mer offensiv markedsføring i forkant.

Finnes det en supporterklubb ala «der Waffel», som tidvis herjet på tribunen da laget spilte i andre divisjon. Burde kanskje klubben gjort en jobb får å rekruttere en ny supporterklubb. Vi synes det.

Akkurat nå er det tidvis trist og stille på tribunen, selv om Åsane vinner kamper. Slik skal det ikke være på en fotballkamp.

De siste årene har tilskuertallet gått ned, og 2018 blir nok en nedgang. Klubben, både på herre- og kvinnesiden må gjøre en jobb for å få folk tilbake på Myrdal. Åsane kommer etter all sannsynlighet til å spille i første divisjon også neste år, og møter trolig lag som både Start og Lillestrøm. Det i seg selv bør være attraktivt nok til å bruke to søndagstimer på.

Åsane Tidende mener klubben må ta publikumsdiskusjonen enda et hakk opp på prioriteringslisten i høst og foran neste sesong. Noe bør i hvert fall gjøres.

Det er noe grått og sørgelig over det hele når 19-åringen August Selnes scorer mål, og kun så vidt hører applausen fra tribunen.

Åsabuen bør bli flinkere til å kjenne sin besøkelsestid. Støtt guttene, som kjemper en kamp både for å etablere seg i Obosligaen, og for en dag være med å kjempe om opprykk i det jeveste selskap.

Og kanskje er det på tide for klubbens ledelse å ta en telefon til «der Waffel»?

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker