Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UHØRT Å KASTE HUNDEPOSE I NATUREN: Er man ikke ansvarlig nok til å plukke opp etter hunden, er man ikke ansvarlig nok til å ha hund i det hele tatt.

Leder:

En natursti, ikke et toalett

«Den som ikke greier å se forskjell, bør ta seg selv i nakkeskinnet og skjerpe seg ti hakk.»

I disse tider har det vært stor fokus på miljø, forsøpling, plast og klima. Mange restauranter har byttet bort plastsugerørene sine til fordel for papir. Flere og flere tiltak gjøre stadig, og mange engasjerer seg. Man å kvitte seg med all plast over natten, er ikke enkelt. Gode erstatninger må til. På samme måte krever klimavennlige tiltak sin tid.

Trist syn

Det er likevel én ting som hver enkelt person bør greie uten å mukke: benytte søppelkasse når man er på tur. Å kaste søppelet sitt der det hører hjemme. Kanskje må man bære det et par meter, men såpass må hvermannsen greie.
Når man kommer gående langs Liavannet, på en solbadet natursti omringet av gress og planter, er det et trist syn å møte en full, svart hundepose midt på stien. Hvordan i alle dager har den havnet der? Forsvant hundeeier i løse luften?

Uhyggelig

Så enkelt er det: har man hund, plukker man opp etter seg. Man legger ikke posen på stien, midt i naturen. Er den laget av plast, er det ekstremt dårlig. Men om posen så er nedbrytbar – den har ingen verdens ting å gjøre midt på stien, der folk trakker og ender ferdes.
Slik ansvarsløshet er vanskelig å forstå, og det kan ikke unnskyldes. Det er ikke godt nok at planen er å plukke posen opp på vei tilbake – innen da kan posen ha blitt tråkket på, revnet og blitt smurt utover stien. Svært uhyggelig for resten av turgåerne.

Ikke et toalett

Veien rundt Liavannet er en natursti, ikke et toalett. Den som ikke greier å se forskjell, bør ta seg selv i nakkeskinnet og skjerpe seg ti hakk. Er man ikke ansvarlig nok til å plukke opp etter hunden, er man ikke ansvarlig nok til å ha hund i det hele tatt.

Heldigvis kommer det en ny sjanse hver gang du har en hundepose i hånden.
 

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker