Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SLUTTER: Kristine Rande Nesheim slutter i Åsane Tidende. – Det har vært god stemning, som vil savnes lenge.

Takk for nå, ÅT

Hvert eneste år har vært en gave, og jeg er så takknemlig for at jeg fikk denne muligheten.

Jeg husker det som om det var i går, første gang jeg skrev en sak for avisen. En stor begivenhet tok plass i Salhushallen: Monradaften. Det ble forside på første forsøk, utrolig nok. Det er over åtte år siden nå, men det skulle vise seg å bli en vei inn til et bredt spekter av intervjuer, arrangementer og møter med mange ulike mennesker.

Mye å erfare

Som journalist får man muligheten til å møte alle slags personligheter, og samtidig få kunnskap om ting man ikke kjente til fra før. Man får stadig påfyll av ny informasjon – og lærer ting man ikke ellers ville ha lært. Etter fem år som redaksjonell medarbeider, har jeg hatt samtaler med mennesker som har helt andre meninger enn meg, fått nye perspektiver og blitt oppmerksom på ting jeg ikke tidligere har ofret en tanke.

Jeg kan knapt fatte at det har gått fem år siden jeg inntok det som skulle bli mitt kontor, og skrev første sak som fast ansatt. Jeg husker godt hvilken sak det var. Etter å ha jobbet som frilanser en god stund, var det fint å ha noe fast å gå til. Jeg vet at tiden har gått – det ser jeg ved å sjekke mappene i mappene. Der lyser det mot meg: 2016, 2017, 2018, 2019, 2020. Og hver mappe inneholder sin egen historie, sine egne møter og bilder fra ulike steder i Åsane.

En egen atmosfære

En så liten redaksjon som Åsane Tidende gir en egen atmosfære. Vi var lenge fire medarbeidere, og mot slutten var vi som regel bare tre. Det har vært humor, samtaler, diskusjoner, sterke meninger og latter – mye latter. Det har vært pizza, kaker og testing av påskemarsipan. Vi har hatt julebord, tacokvelder, sunget singstar, brukt dansefoten, vært på seminar, spilt Alias og Tekken. Den sosiale biten har vært til stede både på jobb og på fritiden. Ja, det har vært god stemning, som vil savnes lenge.

Jeg ble bosatt i Åsane som fireåring, og bodde der til jeg nærmet meg 30. Likevel var det først da jeg startet å jobbe i lokalavisen at jeg begynte på gjøre meg skikkelig kjent i bydelen min. Da jeg etter hvert flyttet til Nordnes, ble reiseveien til jobb litt lenger. Nå skal den vise seg å bli litt for lang. Etter 30 år som bergensbu, har jeg og familien besluttet å flytte til Haugesund. Det betyr slutten på noe, og starten på noe annet. Spennende, men også litt skummelt.

Takknemlig

Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å slutte frivillig i denne vanvittig kjekke redaksjonen. Men brått var tiden moden for et byskifte, og jeg håper at Haugesund kan by på noe av samme kaliber.

Takk for nå, Åsane Tidende. Hvert eneste år har vært en gave, og jeg er så takknemlig for at jeg fikk denne muligheten.

Ingen kan ta bort det som har vært.

 

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker