Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I HJERTET AV ÅSANE: C-feltet blir en viktig brikke i fremtidens Åsane. (Arkivfoto)

Hva burde denne kremtomten brukes til?

SpøkelC-feltet, Åsanes ingenting, bydelens skammekrok, hasj-feltet og Åsanes indrefilet. Kjært barn har mange navn.

Tomten mellom Åsamyrane og Åsaneveiene er på størrelse med Åsane storsenter og er lokalisert et lite steinkast fra gamle Arken. C-feltet har blitt brukt til uorganisert idrett, det har vært skateramper og brukt til kurs på 90-tallet. Men de siste 15 årene har det også vært et oppholdssted (dessverre) for unge som har prøvd hasj for første gang. Åsane Tidende fant ved en anledning over 100 hjemmelagde hasjpiper slengt rundt på tomten. Det er en tomt, som er godt skjult med trær rundt en asfaltert plass, og perfekt for de som ønsker å være i fred midt i hjertet av bydelen.

I 2017 var det planlagt innfartsparkering. Dette ble ingenting av fordi tomten hadde forskjellige eiere.

Men giganttomten har et enormt potensiale, som har vært uutnyttet fordi Bergen kommune og det private eierselskapet hadde ulike visjoner for motorveinaboen.

De siste tre tiårene har skogen rundt grodd igjen, og bydelens indrefilet har blitt bydelens skammekrok.

Nå har endelig Bergen kommune sikret seg hele hele eierposten. De siste 20 prosentene er solgt for 36 millioner kroner til fellesskapet. Det er en god og viktig investering for Åsanes mest attraktive tomt. Det burde selvsagt skjedd for lenge siden og det er trist at et slikt område bare har grodd igjen og endt opp som Åsanes ingenting.

Men ser vi bort fra det som var og tenker framover, kan det store arealet bli en fantastisk bydelspark. Og er det noen sentrale deler av Åsane trenger, så er det nettopp dette. Vi foreslår en park med lekeplasser og møtepunkt. Kanskje et lite vann med fugler og fisk? Noen kafeer, sykkelløyper, en skaterampe og en sandvolleyballbane. Eller hva med en liten scene hvor lokale talenter kan få prøve seg?

Mulighetene er enorme, og det er bare å glede seg til hva Bergen kommune finner ut at de skal bruke tomten til. Forhåpentligvis engasjerer de befolkningen i vår vakre bydel, slik at vi sammen kan finne ut hva Åsanes bydelspark skal brukes til.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker