Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Eirik Johansson Frimanslund, Håkon Nøtsund, Henrik Pemmer Baardsen og Fredrik Gjerding har all grunn til å være stolt over innsatsen sin. De 10-12 år eldre ungdommene, som sørget for at åtteåringene fikk flere timer med arbeid 1. mai, bør være flaue. (Foto: privat)

– Bra, gutter!

Det vi bør være stolte av, er de fire åtteåringene, som viste langt mer ansvar enn de 10-12 år eldre ungdommene. På egent initiativ bestemte de seg altså for å rydde opp etter festløvene. Det står det respekt av.

Lørdag 1. mai om morgenen stakk kameratene Eirik Johansson Frimanslund, Håkon Nøtsund, Henrik Pemmer Baardsen og Fredrik Gjerding ned på Grønskjæret badeplass og friluftsområdet på Tertnes. Et par timer senere kom de tilbake med åtte fulle bæreposer med søppel.

Kvelden i forveien hadde nemlig et stort antall ungdommer festet på friluftsområdet. De forlot stedet ut i de sene nattetimer, men glemte noe vesentlig; nemlig å rydde knuste tomflasker, snusbokser, engangsgriller, chipsposer og masse annet avfall etter seg. Det lot det rett og slett ligge igjen. Dette til tross for at Grønskjæret badeplass er utstyr med flere bosspann. Her man kan putte avfallet – hvis man gidder eller bryr seg om hvordan friluftsområdene våre ser ut og hvis man bryr seg om hvilke signaler man sender til de yngre når man lar badeviken se ut som en svinesti.

Det gjorde nemlig ikke ungdommene som festet og koste seg på Grønskjæret om kvelden 30. april og natt til 1. mai.

De bare stakk, dro hjem og glemte igjen mengder søppel. Ikke veldig mye å være stolte av, heller noe å skamme seg over.

Det vi bør være stolte av, er de fire åtteåringene, som viste langt mer ansvar enn de 10-12 år eldre ungdommene. På egent initiativ bestemte deg seg altså for å rydde opp etter festløvene. Det står det respekt av. Kjære Håkon, Eirik, Henrik og Fredrik. Dere imponerer oss og dere har vist et eksempel mange bør ta etter dere, og vi er også helt sikker på at flere av de ungdommene som var på Grønskjæret denne kvelden, har fått med seg det dere har gjort. Forhåpentligvis er disse ungdommene litt flaue akkurat nå.

Det bør de i hvert fall være.

De fire guttenes innsats, ble lagt merke til også av BIR og Bergen og omegn friluftsråd. Forrige uke ble det altså satt pris, og Tina Skudal fra BIR og Julie Kavli fra BOF delte ut både kinobilletter, litt snop, bossklyper, hansker, avfallsposer, naturkopper og frisbee laget av sjampoflasker.

Vel fortjent!

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker