Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Arild Nydegger Øvre-Eide mener byråd Thor Haakon Bakke neglisjerer faktaopplysninger om drikkevannet i Eidsvåg. (Foto: Dag Raugstad)

Fakta gjør ikke inntrykk på denne byråden!

Det er skremmende at vi har en byråd som driver med hersketeknikk, for å skjule og benekte fakta om sitt eget skandaløse prosjekt i Eidsvåg!

I Åsane Tidende "svarer" byråd Thor Haakon Bakke på mitt innlegg der jeg skrev at byråden innrømmer konsekvenser for drikkevannet. Denne innrømmelsen er dokumentert i en epost fra byrådens kontor, datert 12. mai i år.

Men ikke med et eneste ord kommenterer Bakke denne dokumentasjonen. I tilsvaret leverer han i stedet en begeistret festtale om sitt eget prosjekt. Han forteller at det allerede er brukt millioner i planleggingen og mer skal det bli, at alle som jobber for han er veldig flinke, at drikkevannet er godt på smak - og at han vil ha seg frabedt at jeg skriver om forurensning. 

Helt utrolig!

Bakke kommenterer heller ikke min dokumentasjon om at den motorveien som han selv har planlagt kommer til å ligge i tilsigsområdet til drikkevannet. Og han kommenterer ikke min dokumentasjon om at Vann- og avløpsetaten så sent som 28. april trodde at motorveien ikke skal ligge i tilsigsområdet. At Vann- og avløpsetaten vanligvis ikke gir tillatelse til å bygge noe som helst i dette området - som altså er rett ved drikkevannet - forbigår han også i taushet.

Dette er fakta. Men det gjør ikke inntrykk på byråden.

Thor Haakon Bakke bør gå av, før han rekker å gjøre mer skade enn han allerede har gjort.

Av Arild Nydegger Øvre-Eide

 

Andre saker