Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Svein Gunnar og Thomas Raknes i Eidsvåg Auto bygget omdømme da de satt opp dette skiltet. (Foto: Thomas Gangstøe)

Leder:

Smart trekk av byens eldste bilverksted

I stedet for å sette opp et skilt «Parkering forbudt – ulovlig parkerte biler blir fjernet for eiers regning», har eierne Svein Gunnar og Thomas Raknes valgt å ha en helt annen tilnærming.

«Reservert Parkering Eidsvåg Auto AS mandag til fredag 07.00 til 17.00. Turgåere kan parkere fritt utenom verkstedets åpningstider inkludert helg. Takk for at du viser hensyn. Gud tur!»

Dette står det på et stort hvitt skilt, som er festet på gjerdet til Eidsvåg Auto ved foten av Munkebotn og Orretua. Bakgrunnen for skiltet er at byens eldste bilverksted i en årrekke har vært plaget med fremmedparkering, spesielt på dagtid. Dette har ført til at ansatte og kunder tidvis ikke har funnet plasser å sette fra seg kjøretøyene sine.

I stedet for å sette opp et skilt «Parkering forbudt – ulovlig parkerte biler blir fjernet for eiers regning», har eierne Svein Gunnar og Thomas Raknes valgt å ha en helt annen tilnærming til de som setter fra seg bilen på parkeringsplassen deres, enten for å ta seg en tur opp på Munkebotn eller for å jogge langs Jordalsveien.

– Vi vet jo at det er mange som er glade i å gå på fjellet. Dette er et flott turområde, og om folk bruker plassen vår etter åpningstid, er vi bare glade for det, uttaler Raknes-familien de til Åsane Tidende.

Det er et smart trekk!

Ikke bare har bilverkstedet redusert fremmedparkringen på dagtid, de har også skapte et tilbud om ettermiddagene, kveldene og i helgene om at de som har lyst å gå på tur, kan parkere bilen sin gratis hos dem. Dette er omdømmebygging av ypperste kvalitet, og de fleste som leser skiltet tenker at dette er satt opp og skrevet av hyggelige mennesker. Og vi er helt sikker på at de som får parkere her om kveldene eller i helgene, gjør det med et lite smil om munnen og får en litt hyggeligere dag.

Eidsvåg Auto kunne lett satt opp en parkeringsautomat og tatt betaling fra bilistene. Det har de valgt å ikke gjøre.

Far og sønn Raknes har gjennom mange års drift fra samme lokasjon lært at det er lurt å være på lag med kundene.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker