Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Det ble en tøff sommer for ansatte ved Kyrkjekrinsen skole. Ungdommenes herjinger var omfattende. (Foto: Privat)

LEDER:

Det finnes ingen unnskyldning

Hvis ungdommen synes det er lite å finne på, har de ikke fulgt med i timene før sommerferien.

Det er sørgelig å lese at Kyrkjekrinsen skole har vært åsted for ødeleggelser og tilgrising i løpet av sommeren. Noen mennesker har tilsammen sparket opp en låst bod, tatt ut åtte nyinnkjøpte sykler og fullstendig ramponert dem. Syv vinduer er knust. Det har vært tagget hakekors på veggen og vært branntilløp ved skolen. Alt er anmeldt til politiet, som får en omfattende jobb med å finne ut hvem som står bak.

For skolen, er det ikke bare store kostnader knyttet til ødeleggelsene. Det har også skapte mye ekstraarbeid, og i følge avdelingsleder for 10. trinn, Jørgen Ramsdal har ansatte måttet plukke boss og rydde opp knust glass etter festing kvelden i forveien.

– Vi har måttet ta en runde for å rydde hver morgen, og har samlet sekker med ølbokser og boss, sier Ramsdal.

Han tror kombinasjonen pandemi, sommerferie og at ungdommen mener de ikke har noe annet å finne på, er noe av årsaken til at de har oppholdet seg på skoleplassen, og dessverre også ødelagt og forsøplet.

Men hvis ungdommen synes det er lite å finne på, har de ikke fulgt med i timene før sommerferien i hvert fall. Aldri før har det skjedd mer i Åsane enn denne sommeren. Ikke bare har fotballbaner, uteområder, idrettsarenaer vært åpen i solskinnet som har gledet oss denne ferien, men Bergen kommune har brukt mange millioner kroner på å skape tidenes beste sommerferietilbud for barn og unge.

Det har vært bandcamp, ferieklubber, fotballskoler, bobcamp på biblioteket og en hel haug med tilbud innen dans, musikk, teater med mer. Og de mange titalls kursene har til og med vært gratis. På Haukås rockeakademi har det vært rockeskole hvor man kan få instruksjoner av Idol-deltakere og tidligere Donkeyboy-vokalist Linnea Dale. Mye bedre enn å knuse en rute og ramponere en sykkel på en skole. Det har vært så mye å finne på uten at det koster noe, fordi det offentlige og private har støttet opp om å skape et variert og omfattende aktivitetstilbud i juni, juli og august.

De ungdommene som mener det skjer for lite, har enten ikke fulgt med, eller gidder ikke vise interesse for det som skjer i bydelen. Forhåpentligvis er bare dette en liten gruppe, som bruker mangelen på aktivitet som en dårlig unnskyldning. Dessverre gikk dette ut over Kyrkjekrinsen skole denne sommeren. Vi håper de som står bak hærverket og forsøplingen angrer seg, og heller velger å melde seg på en fotballskole, en bandcamp eller et kreativt verksted i nordre bydel sommeren 2022.

Det er jo lov å håpe.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker