Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Dessverre er det nesten like lett for tyvene å åpne opp din lett tilgjengelige postkasse, som det er for deg å legge nedi et brev eller hente en pakke. (Illustrasjonsfoto Thomas Gangstøe)

Har du blitt frastjålet post i det siste?

Politiet i bydelen melder at det har vært en rekke tyverier fra postkasser de siste ukene. Både på Flaktveit, i Glaskaråsen, Eidsvåg og på Haukås og Hylkje er det meldt inn at tyver har snoket og stjålet både pakker og brev fra postkassene.

Det er neppe tilfeldig at det skjer nå. Julen er høytid for sending av pakker og brev, og pandemien vi er inne i har i tillegg gjort at enda flere sender av gårde julegavene med post. Dessverre er det en del tyver, som av denne grunn ser sitt snitt til å rappe med seg innholdet og lete etter personlige opplysninger.

Posten Norge, Helt Hjem og Post Nord er noen av aktørene som frakter post hjem til folk, og som også henter forsendelser fra postkassen din. Den lille grønne, hvite eller sorte boksen er med andre ord fortsatt flittig brukt både til levering og henting.

Dette vet selvsagt tyvene og å bli frastjålet innholdet er ikke bare kjipt for de som sender av gårde posten, men også mottakere som venter andre steder i landet.

Det ødelegger litt av julegleden når julekort og gaver ikke kommer fram, og det skaper ytrygghet om noen har knabbet brev med fødsels- og personnummer, eller andre sensitive opplysninger.

Dessverre er det nesten like lett for tyvene å åpne opp din lett tilgjengelige postkasse, som det er for deg å legge nedi et brev eller hente en pakke.

Men det er flere ting man kan gjøre for år redusere sjansen for at din kostbare fotobok, som du kanskje har brukt måneder på å lage, og skal sende til besteforeldrene til barna dine, forsvinner - eller at noe knabber med seg de flotte julekortene som du har laget for å sende til slekt i andre land.

Det beste, hvis man kan, er å sende fra nærmeste post i butikk og kanskje hente ut pakkene dine derfra i stedet for å velge hjemlevering. Da sikrer du deg mot tyveri. En annen mulighet er selvsagt å låse postkassen, men da kan du ikke sende pakker hjemmefra, og må hente alt bortsett fra brevpost på butikken eller nærmeste leveringspunkt.

Slik situasjonen er nå, hvor tyver går fra hus til hus og sjekker innholdet, er dette dessverre et av få alternativ.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker