Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Det er ikke lyd fra russen som er det største problemet, men faktisk etterlatenskapen; glasskårene, ølboksene, porsjonssnus og sigaretter som flyter morgen etter at russen har forlatt stedet. (Arkivfoto)

Leder:

Kjære russ! Dette er vel ikke så vanskelig

Vi tåler litt lyd, men kan ikke dere rydde opp etter dere?

Jeg har i utgangspunktet ingenting imot russen, og synes egentlig det skaper litt liv og røre når de kjører rundt i sine fargede biler og et musikkanlegg som nesten lager små bulker i karosseriet. Klart skoleelevene må få lov til å feire og markere slutten på skolegangen – en slags siste utskeielse før voksenlivet, høyere utdanning og jobb.

At det kommer litt musikk fra en skoleplass, en parkeringsplass på et kjøpesenter eller fra et friluftsområde, kan de fleste av oss neglisjere med et par ørepropper. At dere danser rundt med en øl i den ene hånden, og kanskje en øl i den andre, er til og med på grensen til artig underholdning for oss som kjører eller går forbi.

Det skaper litt ekstra gøy og moro i hverdagen disse tre ukene før vi ser utslitte gutter og jenter gå i prosesjon på nasjonaldagen. Noen klarer fortsatt å lage liv fløyten, mens andre henger bak og gleder seg til å kubbe i sengen hjemme hos mamma og pappa.

Men må dere etterlate områdene dere har vært på som en søppelfylling? Har dere ingen respekt for parkeringsplassene, friluftsområdene eller skolene dere oppholder dere på? Gjennom mine år som journalist i Åsane Tidende er det ikke lyd fra russen som har vært det største problemet, men faktisk etterlatenskapen; glasskårene, ølboksene, porsjonssnus og sigaretter som flyter morgenen etter at russen har forlatt stedet. Nå skal vi ikke anklage alle, for det er faktisk noen som rydder opp etter seg. Men dessverre er det også noe som ikke nøyer seg med å forsøple, men som i tillegg river opp potteplanter, sparker til bosspannen og urinerer opp etter bygninger. 

Er dere så fulle at dere bare drar av gårde i stedet for å bruke noen minutter på å ta med dere bosset? Da er det veldig lett å forstå at blant annet Coop Bygg på Haukås har stengt igjen plassen sin, at Lagunen har satt opp sperrebånd, og at stadig flere kommer til å gjøre det samme fram til russen tar ansvar.

Dette gjentar seg år etter år, og vil føre til ytterligere stengte områder i fremtiden.

Jada, la russ være russ, og kos dere disse ukene. Men pass på hverandre og sørg for at parkeringsplassen dere har rullet inn på natt til lørdag, ikke ser ut som en bossplass når de ansatte kommer på jobb morgenen etter.

Tør vi foreslå en miljø- og ryddesjef når neste års russestyre skal velges?

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker