Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Området utenfor Åsane kultuhus er ikke pent. (Foto: Thomas Gangstøe)

Leder:

Skal være en festplass, ikke en bossplass

Vi er stolt av kulturhuset vårt, og bør også kunne være stolt av områdene utenfor.

Åsane Tidende besøkte nylig området foran og rundt fellesbygget til Åsane kulturhus og Åsane videregående skole sammen med åsabu Berit Gjerstad.  Huset ble åpnet for snart to år siden, etter en 15 år lang innsats fra blant annet lokalpolitikere og det frivillige kulturliv. Innvendig er bygget unikt med en rekke tilbud og fasiliteter, deriblant en storsal med potensielt plass til nesten 1000 mennesker. 

Men; 

Det ser flott og tiltalende ut innendørs, men kan dessverre ikke by på det samme inntrykket utenfor. Her har det nemlig samlet seg boss flere steder. Mot Åsanehallen, som Bergen kommune eier har ugresset og røtter til og med omfavnet gamle paller og avfall. Her ligger det stedvis hauger med batterier, gamle baderomsfliser, cipsposer, snusboker og likende. I tillegg er bedene fullstendig overtatt av ugress. 

Utenfor selv hovedinngangen til den råflotte kulturhuset, er det laget til 8-10 grøntflekker, eller bed. Dessverre har også ugresset her fått etablere seg, og plantene som ble satt ned, virker å være glemt. Dette området er det Vestland fykeskommune som har ansvaret for. 

Heldigvis lover områdeleder Helge Gundersen i fylkeskommunen å ta ansvar. Han forsikrer også om at bedene vil se langt bedre ut fram mot sommeren, og forhåpentligvis vil uteplassen foran da være et kulturhus verdig. Det er det ikke nå.

At Bergen kommune allerede har startet opprydningen mellom kulturhusbygget og Åsanehallen er også positivt. De gamle flisene og batteriene som lå slengt, er fjernet. Nå håper vi grøntområdene på denne siden, også skifter farge fra gulbrune til grønne.

Vi er stolt av kulturhuset vårt, og bør også kunne være stolt av områdene utenfor. At kommune og fylkeskommune nå lover bedring, er vi veldig glade for å høre.

Så får vi se om plassene vi foreviget på minnebrikke for noen uker siden, ser annerledes ut når vi tar nye bilder i sommer.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker