Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KREVER HANDLING: – C-tomten har vært diskutert i årevis. Tiden for prat er over. Nå vil vi ha handling! Skriver Ap-lederne. Foto: Privat / ÅT-arkiv 

Debatt

C-tomten: Den grønne og aktive lungen i Åsane

– C-tomten har vært diskutert i årevis. Tiden for prat er over. Nå vil vi ha handling! Skriver de tre Ap-lederne.

Av: Fauzia Hussain-Wiik, nestleder i Åsane Arbeiderparti, Johanna Fond, leder Bergen AUF og Geir Steinar Dale, gruppeleder for bystyregruppen for Arbeiderpartiet

MENINGER
Dette er et debattinnlegg skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til red@aasanetidende.no 


Vi har de siste årene vært vitne til at den store grå asfaltklumpen gror igjen og ikke kommer til nytte for åsabuen. Området har vært preget av festing og forsøpling. Den er altså svært lite innbydende. Slik vil ikke vi ha det, og vi mener at plassen kan utnyttes mye bedre. C-tomten har potensiale til å bli det Åsane mangler - den aktive og grønne lungen. 

Åsane er mer enn et stort kjøpesenter. Vi må knytte C-tomten til Åsane sentrum og vi mangler en park i sentrum som skal være den trygge møteplassen for alle aldersgrupper. Ved å skape en park på tomten vil det kunne bidra til muligheter for fritidsaktiviteter og avkobling.

Det er viktig for den mentale og fysiske helsen til åsabuen. Her kan pensjonistene tusle langs Daleveien, og kan stoppe opp og la seg underholde av ungdommene i skateparken.

I tillegg til å være en grønn oase kan man tilby muligheter for fysisk aktivitet. En Tuftepark med treningsapparater kan være en god møteplass for alle som ønsker å holde seg i form og ha det kjekt samtidig. 

C-tomten skal være et sted der man kan nyte den vakre naturen og komme seg bort fra hverdagens stress og mas. Det skal være et område der man knytter bånd og skaper minner for fremtiden.

En grønn oase midt i Åsane vil komme til glede for store og små, og det vil bidra til å skape en mer livlig atmosfære i bydelen. Det er på tide å gi C-tomten den omtanken den fortjener, og gjøre det til en aktiv og grønn lunge for hele Åsane. 

Andre saker