Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Et av mange busskur som er knust de siste årene. Og slik vil det trolig fortsette. Dessverre. 

Så lenge disse busskurene er av glass, vil de bli knust

Hærverket fortsetter. Vinduer knuses. Ingenting skjer.

Vi har tatt det opp tidligere, men etter at regningen for knuste ruter i busskur i Åsane ble kjent, er det mer aktuelt enn noen gang.

For i 2022 ble det knust ruter i busskur i nordre bydel for mange hundre tusener av kroner. Minst 40 av dem er utsatt for hærverk i løpet av 52 uker. Det er en ganske høy prosentandel av Åsanes mange værsikre holdeplasser.

Nesten ingen av hendelsene blir anmeldt. I stedet må skattebetalerne ta regningen for pøblenes idiotskap og frustrasjon.

Glasskurene er ikke pene når de ligger i tusen biter. 

Dessverre er busskurene mer ett glassmonter enn et skur og burde kanskje fått nytt navn deretter. For å la berusede og frustrerte ungdommer passere et slikt skur med tre store glassflater, er dessverre risikosport. Ruter er sparket i stykker. De er knust med stein, eller bosspannet under er påtent. Når Skyss, Vestland fylkeskommune eller Bergen kommune ikke anmelder hærverket, finner man heller ikke ut hvem som står bak. Og om ingen vitner står og filmer skadeverket og sender videoen til politiet, så kommer man heller ingen vei.

Pøblene slipper unna, får ut litt frustrasjon. Skattebetalerne blir fattigere, og vi må se på knuste busskur med sikkerhetstape på vinduene inntil de er skiftet. Det kan ofte ta tid. 

Men; det blir ingen endring så lenge glasskurene får stå. Ungdom, og eventuelt andre aldersgrupper hvor frustrasjonen trenger å få utløp, kommer til å ødelegge skurene. Hærverket fortsetter. Vinduer knuses. Ingenting skjer. 

Åsane Tidende mener imidlertid en regning på flere hundre tusen bare i Åsane, og 1,3 millioner i Bergen, må få konsekvenser. Det er ansvarsfraskrivelse om ingen agerer. 

Betongskurene bør tilbake i bybildet. Det er langt værre å knuse og gjør sammen jobben, selv om de kanskje ikke er fullt så pene å se på. Men dagen betongskur er nok mer visuelt behagelige enn de store klossene fra 80- og 90-tallet. I tillegg er det ungdommene som får mest vondt om de prøver å sparke ett av dem i stykker.

Kjære Skyss, Vestland fylkeskommune og Bergen kommune: Glasskurene er ikke pene når de ligger i tusen biter. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker