Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Flere hundre stod i kø da Fysak Åsane åpnet sist lørdag. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

En Fysak-hall inkluderer alle barn og unge, uansett økonomi

Mange har kjempet for dette i årevis, og selv om Fysak Åsane kun er et midlertidig tilbud inntil en ny permanent hall og lokalisering er på plass, så viser antallet frammøtte sist lørdag at tilbudet er kjærkomment og etterlengtet.

Sist lørdag ble Åsanes egen Fysak-hall endelig åpnet. Så stort var dette, at byrådsleder Rune Bakervik og byråd Linn Katrin Pilskog tok turen. Det gjorde også 500 andre mennesker – et antall som tilsynelatende ga både Bakervik og Pilskog ekstra energi. Førstnevnte strakk hendene i være og jublet for Åsane.

For det var Åsanes tur nå. Ja, ikke alle idrettslag er glade for at Åsanehallen nå brukes som Fysak og flere av dem hadde nok helst sett at den tidligere idrettshallen fortsatt kunne brukes til trening og kamper, spesielt innen håndball. Det er lett å forstå når flere idrettslag opplever at de får for lite halltid. Når man likevel nå har fått tilbudet, kommer nok alle til å gjøre det beste ut av det.

Men: for bydelens barn og unge er Fysak er etterlengtet og svært viktig tilbud. Her kan man komme og gå som man vil. Man kan hoppe på myke og spretne madrasser, skate, game eller drive andre aktiviteter. Og det beste av alt; det er helt gratis. En Fysak-hall inkluderer alle barn og unge, uansett økonomi

Her kan man møtes å ha det kjekt, i stedet for å henge andre steder. Åsane Tidende roper høyt hurra for at Bergens nordligste bydel endelig har fått sin egen fysakhall. Mange har kjempet for dette i årevis, og selv om Fysak Åsane kun er et midlertidig tilbud inntil en ny permanent hall og lokalisering er på plass, så viser antallet frammøtte sist lørdag at tilbudet er kjærkomment og etterlengtet.

Det bekreftet også Adam, Even og Marius til Åsane Tidende. 

– Vi kommer til å bruke dette ganske mye, og vi har ventet på et slikt tilbud veldig lenge. Tidligere har vi måttet dra helt til Slettebakken. Nå slipper vi det, jublet gjengen på åpningsdagen.

Og kanskje vil det også redusere trykket på Fysak Slettebakken, som tidvis er ganske så travel.

Det Bergen kommune og idrettsetaten har fått til i hjertet av Bergens beste bydel, er et flott tilbud. Midlertidig? Javel? Vi er i hvert fall sikret tilbud fram til ny Fysak er på plass i bydelen om noen år.

Eller man kan gjøre tilbudet i Åsanehallen permanent.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker