Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERER: Rachel Ombeni fra Norna-Salhus IL under tresteg i NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal. Norna-Salhus-utøveren er kun 21 år, og leverte strålende i forrige helgs landskamp.  (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB)

Leder:

Bydelens klare ener?

Kun én klubb i Norge hentet med seg flere NM-medaljer enn Norna-Salhus i helgen. Det sier mye om prestasjonen som leveres av klubben i Åsane.

For Norna-Salhus tar alltid medaljer – uansett.

De har hatt representanter i hvert sommer-OL siden starten på 1990-tallet og hevder seg i norgestoppen, men også tidvis internasjonalt. 

Åsane bydel er velsignet med et stort idrettsmiljø – både i bredde og toppidretten.

Vi har Åsane håndball som har en bedre generasjon enn kanskje noen gang før.

Vi har fått Åsane fotball damer opp i Toppserien, og herrelaget på landets nest øverste nivå. Åstveit svømmeklubb produserer store talenter og henter også edelt metall hver gang de representerer bydelen i store stevner.

I tillegg har vi blant Norges beste i triatlon med Gustav Iden og Vele Thorn – og utøvere i norgestoppen i marginale idretter som badminton, Trial og squash. 

Og vi har en superstjerne i Morvik-mannen Andreas Bakkerud, og vi har dessuten en fersk verdensmester i alpint med navn Maria Tviberg.

Men har vi noen som leverer like bra hver eneste gang som Norna-Salhus?

Trolig ikke. 

Friidrettsklubben tar flere medaljer hver gang de deltar i store stevner, også internasjonalt, og bare sist helg tok de totalt 14 medaljer i løpet av en NM-helg.

Sammenligner du med andre store klubber i Bergen, tok Fana fem medaljer og Gneist 3. 

Nornas 14 medaljer er kun færre enn Oslo-klubben Tjalve, som tok en mer. 

Og i tillegg til de allerede etablerte stjernene, kommer det stadig nye talenter som leverer strålende resultater på et nasjonalt nivå.

De tok også flere medaljer under nordisk landskamp tidligere i februar.

For Norna-Salhus har stadig blitt en attraktiv klubb for flere nasjonale stjerner, og en arena for de lokale utøverne som hele tiden blir bedre.

Og det kommer flere.

Akkurat nå er en av Norges to beste friidrettsklubber fra Salhus. Og trolig er det ingen andre klubber i Åsane – på tvers av alle idretter – som tar flere medaljer. 

Av

Åsane Tidende

red@aasanetidende.no

Andre saker