Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Sushi får du nå en rekke steder i bydelen, men også thailandsk, tyrkisk, amerikansk, vietnamesisk, italiensk, pakistans mat med mer får du i Åsane. Aldri har nordre bydel hatt flere spisesteder. (Arkivfoto)

Leder:

Er Åsane blitt en matbydel?

I dag, tro det eller ei, kan man faktisk velge mellom mat fra blant annet Japan, Tyrkia, Italia, Sverige, Norge, Pakistan, Mexico, USA, Thailand og Vietnam.

Vi er nok fortsatt et godt stykke unna Michelin-stjerner, men du verden for et utvalg av spisesteder vi har fått i nordre bydel de siste ti årene.

Vi skal ikke mange år tilbake før Åsanes kulinariske tilbud i hovedsak bestod av pizzarestauranter, en burgerkjede og noen fast-food steder. Disse har vi fortsatt, men mengden og variasjonen av restauranter og kafeer som vi har nå, har bydelen aldri hatt før. Selv ikke på 90-tallet da tacobar i gågaten på Åsane storsenter, kinesisk mat på Gullgruven eller «epa-kafeen» hadde sin storhetstid.

For i dag, tro det eller ei, kan man faktisk velge mellom mat fra blant annet Japan, Tyrkia, Italia, Sverige, Norge, Pakistan, Mexico, USA, Thailand og Vietnam. I tillegg finnes det en rekke bakerier med god norsk kvalitetsbakst. Både på Åsane storsenter, Horisont, Gullgruven, Liamyrane industriområde, Åsamyrane, Ulset, Tertnes, Flaktveit, Travparkveien, Rolland og Eidsvåg finnes det spisetilbud.

Og i motsetning til 90-tallet hvor nattklubben på Åsane storsenter var det eneste stedet man kunne ta seg en øl, har man nå en rekke steder hvor en liten øl eller et glass vin kan krydre måltidet om man vil. Både Ulvedalen Torg, Rolland, Åsane storsenter og Horisont er noen av flere steder hvor man kan nyte god drikke til maten. 

Selvsagt er de fleste av serveringsstedene en del av en kjede, men langt i fra alle. 

Fortsatt har vi Ikea-restauranten. Vi har McDonalds, Burger King, Sub Way, Peppes, Pizzabakeren og Egon som er populære alternative. Men bydelen byr på unikheter som Alanya på Rolland, Nawabs på Horisont, Burgerheim på Åsane storsenter og Pizza Venezia. Dette er alternativer man kun finner i Åsane, eller få andre steder.

Det går an å ta seg en helaften sammen med din kjære eller venner i Åsane, og det går an å samle familien til et måltid på en rekke barnevennlige familiesteder i bydelen. Det kunne man ikke i samme grad for ti år siden.

Åsane er blitt matbydelen hvor man kan velge og vrake mellom over 30 ulike spisesteder.  Klart det finnes masse spennende i sentrum også, men det utvalget som finnes i Åsane nå, er verdt å teste ut.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker