Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RØYKFRI SUKSESS: Lene Bergfjord, daglig leder ved Solbrød på Åsane storsenter, forteller at de har hatt stor suksess med røykfri uteservering. – I knallværet i sommer har dette virkelig vært populært, sier hun med et smil.

Suksess med røykfri uteservering

I fjor åpnet Solbrød på Åsane storsenter røykfri uteservering. Det har blitt en stor suksess for bakeriet. – Det har gått over all forventing, og uteserveringen har virkelig vært populær gjennom den knallfine sommeren i år, sier Lene Bergfjord.

Solbrød på Åsane storsenter har hatt røykfri uteservering siden i fjor sommer. Lene Bergfjord, daglig leder, er strålende fornøyd.

– Det har gått over all forventning, og uteserveringen vår har blitt akkurat slik vi håpet at den skulle bli, sier hun med et smil.

– For hele familien

Det hele startet med at Solbrød i fjor sommer var en av de første i Bergen som valgte å tilby røykfri servering utendørs.

– Dette skal være et tilbud for hele familien, der verken små eller store blir sjenert av røyk når de koser seg med bolle, kaffe eller kakao på utedelen av bakeriet vårt, sier den daglige lederen.

Bergfjord forteller at det i starten var noen som ikke var vante med at det ikke var lov til å ta seg en røyk mens de tok seg en kaffe utendørs på en café.

– De som ikke hadde sett skiltet beklaget og stumpet røyken straks de ble gjort oppmerksomme på reglene våre. Alle har respektert dette, og vi har aldri opplevd noe ubehagelig, forteller hun.

Den daglige lederen for Solbrød på Åsane storsenter sier videre at det har kommet færre og færre reaksjoner på at det ikke er lov til å røyke ved uteserveringen deres. I sommer har det nærmest ikke vært noen slike reaksjoner. Positive tilbakemeldinger får de ansatte derimot ofte.

– Senest i dag fikk vi høre at det var deilig med en blomsterpotte på bordet fremfor et askebeger. Videre er det mange som gir uttrykk for at det er deilig å sitte ute i solen uten å få røyk i ansiktet, sier hun til Åsane Tidende.

– Kommet for å bli

I sommer har det vært knallvær dag etter dag. Solbrød har merket det gode været på uteserveringen.  

– Cafeen vår er ikke så veldig stor, og det har vært fullt både inne og ute ofte i løpet av sommeren, sier hun.

Hun legger til at i den strålende sommervarmen vi har hatt i juni og juli har mange valgt å nyte solen ved bordene og stolene deres like utenfor senterdøren.

– Mange har kost seg ute, og noen ganger har omtrent alle gjestene våre holdt til utendørs i sommer, sier hun med et smil.

Bergfjord fremhever at uteserveringen deres har kommet for å bli, og den skal fortsette å være røykfri.

– Vi er glade for at dette har blitt en suksess, og gleder oss til fortsettelsen, avslutter Lene Bergfjord ved Solbrød på Åsane storsenter.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker