Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Merete Helle og sønn Thomas Helle er klar for å gi ølglade åsabuer et rikt utvalg før jul. 

  • JUL: Juleblot fra Kinn er en ny variant fra det kjente sognebryggeriet.

  • PINNEKJØTT: Denne varianten med det oppsiktsvekkende navnet, kan bli en suksess, tror Helle. 

  • MULTE OG KLEMENTIN: Multeøl og Klementinøl er to av de mange variantene du kan test i år. 

Fra pinnekjøttøl til multekrempils

– Juleøl er ikke det samme som før, smiler Merete Helle og Thomas Helle på Gulating Åsane.

– Vi har over 30 typer juleøl – fra lys hvete til nattsvart stout, sier butikksjef Merete Helle.

For Gulating ølutsalg åpnet bydelens først butikk i starten av november, som ÅT omtalte. 

Nå starter julesesongen – og med ti eksklusive juleøl-varianter og totalt 32 ulike juleøl i butikk, satses det for fullt inn mot en travel høytidsmåned.

– Det har vært mye folk her i november og vi satser på en travel og god måned i desember. Vi har juleøl som passer for alle, fra klassisk pils til lokale IPAer, hvetøl og mørkere stouter og portere. Dette er butikken for alle som er glade i øl, ikke kun for spesialistene, forteller mor og sønn Helle.

– For juleøl er ikke det samme som før. Da var juleøl i få varianter og som oftest mørk. Nå får du egne juleøl til pinnekjøttet, øl med klementinsmak, klassisk julebrygg og mye mer. 

Multe og pinnekjøtt

For årets juleølsortiment byr på noen spennende smaksopplevelser og kreative smakssammensetninger.

Blant Gulatings eksklusive utsalg, finner du blant annet Adventspils fra Haandbryggeriet som er en klassisk pils, dessert-øl med smak av multekrem (!) fra Oslo Brewing, i tillegg til Gymre pinnekjøttøl fra Flåmbryggeriet Ægir.

– Mye spennende og mye nytt å smake på. Multrekremølen er annerledes, men veldig god, sier Thomas Helle.

7fjell Klementina og julegris, Ego Hot Chocolate  og humleølet julepipa er andre varianter som er nye tilskudd til årets juleølkatalog.

Klementinøl

– Hva blir julens salgssuksesser?

– Vanskelig å si, for mange liker å prøve nye sorter, mens andre vet hva de vil ha. 7fjell har mange spennende varianter med blant annet klementin og en variant med brødbakst og nøtter som utpregede smaker. De er blitt et etablert lokalbryggeri som kommer til å selge godt, det er vi trygge på. 

– Også Stavanger-bryggeriet Salikatt har en spennende juleøl som anbefales, og Bitter Jol fra Bjørnafjorden, som er et bryggeri i Os, tror vi blir populære. Jeg tror mange setter pris på lokalprodusert øl og det er jo det som er hele konseptet til Gulating – å gi de mindre produsentene større plass, sier de.

Butikken har kun hatt åpent en knapp måned før juleshoppingen starter.

– Vi har blitt tatt godt i mot her i en ny bydel for oss, og gleder oss til travle dager. Vi har solgt veldig mye juleølkalendere allerede, fortsetter Helle.

– Det er viktig for Gulating å bidra til aktivitet og vekst i norsk håndverksbryggeribransje, og å gjøre det store smaksmangfoldet tilgjengelig slik at alle kan finne sine favoritter. Vi er stolte av å kunne tilby ti helt unike og svært spennende nye norske juleøl til gamle og nye kunder, skriver administrerende direktør i Gulating Rolf Ivar Skår i en pressemelding

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Butikkens anbefalinger:

Bjørnafjorden Bryggeri - Bitter Jol

Bjørnafjorden Bryggeri er et lite bryggeri fra Osøyro som mener at det ikke er størrelsen det kommer an på, men hvordan man bruker det utstyret og de ressursene man har. 

Bitter Jol er en engelsk bitter som er krydret med et høytidsstemt hint av appelsin. Nytes til julematen eller alene som kveldskos. 

Tya Bryggeri - Juling

Oppskriften på Juling kan endres år for år, men det passer alltid til årstiden. Dette er et fruktig øl med gode julekrydder. Passer godt til lam og svin. 

Salikatt - Salig Jul

Salig Jul er et maltrikt og tradisjonelt norsk juleøl med smak og aroma av malt, brød, kjeks, sjokolade og karamell. Brygget for å passe godt til mat og kos i juletiden. 

Ægir - Gymre pinnekjøttøl

Gymre er et øl som er spesialtrimmet for å gå på beite med den lekreste julematen. Brygget har raust maltpreg, god søtlighet og milde, runde toner av torvrøykt byggmalt, godt egnet til å fremheve smaken av mørt pinnekjøtt og saftig ribbe. 

 

Andre saker