Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FEM ÅR SIDEN SIST: Helge og Britt Bjånesøy startet 3. desember opp ny fotobutikk i Åsane. 

Fotobutikk tilbake i Åsane:

Fotoknudsen la ned i 2013 – nå er tilbudet tilbake i Åsane

– Flere har sagt at de har savnet en slik butikk i Åsane, sier Helge Bjånesøy, som også driver Elite foto på Lagunen og bystasjonen sammen med konen.

Nylig flyttet Elite foto inn i de gamle lokalene til Godteland på Åsane storsenter. Fotoknudsen var eneste butikk av sitt slag i Åsane, men måtte legge ned butikken etter 37 år i Åsane tilbake i 2013.

Drøye fem år senere er erstatteren på plass og Åsane – og tilbudet har vært savnet, ifølge Bjånesøy-ekteparet.

– Flere har sagt at de har savnet en slik butikk i Åsane, sier Helge Bjånesøy, som også driver Elite foto på Lagunen og bystasjonen sammen med konen. – Der fikk vi flere spørsmål om hvorfor vi ikke har startet opp i Åsane, sier butikksjeg Helge og Britt Bjånesøy som åpnet butikken 3. desember.

Utfordrende

Tilfeldigheter gjorde at et lokale på Åsane storsenter ble ledig. Så ble smågodt og søtsaker erstattet med album, polaroidkamera og fototjenester.

– Vi brukte litt tid på å finne lokale, men så fikk vi muligheten her, forteller Helge Bjånesøy. Han legger ikke skjul på at det er utfordrende å drive fotobutikk i dag, men han tror Elite foto har en fordel. – Vi lager det aller meste lokalt, og kan derfor produsere produktene våre veldig raskt. – Enkelte bilder kan vi lage på ti minutter, skyter Britt Bjånesøy inn.

Helge Bjånesøy presiserer hvor enkelt det er å levere inn og fremkalle bilder, for eksempel fra mobilen. – Mobilbilder blir liggende lenge på telefonen, men de blir gjerne ikke der for alltid, sier han.

Tilbake

Det ekteparet har merket seg i det siste, er at det analoge er kommet tilbake. Det samme gjelder for engangskameraet. – Det er mange som har tatt frem sine gamle kameraer, forteller Helge Bjånesøy. Britt forteller at engangskameraer ofte blir brukt i bryllup. – Der settes de ut på bordene, og gjestene kan ta bilder. Det er veldig populært, smiler hun.

– Vi merker at det analoge er på vei tilbake, og at flere kjøper engangskamera, sier ekteparet Bjånesøy.

Mini instax

Hun viser også til polaroidkameraene Mini instax. – Noen velger også å sette ut slike, for her kommer bildene ut med en gang, opplyser hun.

Butikksjefen legger til at de har valgt å leie ut slike kameraer. – Det er ikke alle som trenger et slikt kamera mer enn én spesiell kveld, og da kan de

låne et kamera her, mot at de kjøper film hos oss, smiler hun. Britt Bjånesøy legger til at en del også velger å kjøpe. – Det er blitt veldig populært blant venninner, for eksempel, sier hun.

Ekteparet viser også til en printer som man kan koble til mobilen. – Slik kan du skrive ut samme typen bilder som med mini instax, forteller de. Noe annet som har blitt populært igjen, er album. – Det var en periode hvor album solgte masse, og deretter var det litt nedgang. Men nå har det gått opp igjen, forklarer Britt Bjånesøy. – Det er en ny trend å bevare bildene, og de bevares best i album, mener Helge Bjånesøy.

Film til fil Britt Bjånesøy trekker også frem muligheten til å fikse opp i gamle bilder. – Dersom noen har gamle og forfalne bilder, kan vi fikse disse, sier hun. Helge trekker også frem VHS-kassettene. – Videoen på disse kan vi transformere om til filer, og det er viktig å nevne at vi ikke sender dem vekk. Vi opererer lokalt. Noe så verdifullt ville jeg ikke sendt i posten, smiler han. – Opplever dere mye konkurranse fra nettbutikkene? – Det er jo stor konkurranse fra nettet, men jeg tror vi har en fordel likevel, smiler Helge Bjånesøy.

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Relaterte saker