Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIKK PRIS: Åsanes dyresykehus, Anicura, vant prisen «Innovators of the year» i forbindelse med kåring av beste Anicura-klinkikk i hele Europa. (Foto: Kristine Rande)

  • FORNØYD: – Vi er utrolig glad for å få denne prisen. Samtidig bruker vi mye ressurser på å holde oss topp oppdatert, sier daglig leder Tor Kvinge. (Foto: Kristine Rande)

Best i Europa på innovasjon

Dyresykehuset i Åsane er kåret til beste Anicura-klinikk i Europa innen innovasjon og kundebehandling. – Vi ønsker å holde oss på toppnivå, smiler daglig leder Tor Kvinge til ÅT.

Dyresykehuset vant nylig prisen «Innovators of the year» i forbindelse med kåring av beste Anicura-klinkikk i hele Europa. Det finnes til sammen 250 klinikker og sykehus.

– Prisen ble tildelt Anicura dyresykehus Bergen Nord for å ha skåret høyt på kundetilfredsundersøkelser over lenger tid, forteller Kvinge.
Da Anicura startet opp, begynte historien på en liten, tilpasset Løe. Mye har hendt siden den gang.
Nå holder de til i store lokaler i Åsamyrane, og satser friskt.

– Vi fikk denne prisen fordi vi er en av Vestlandets førende henvisningsklinikker, i tillegg til at vi har fokusert mye på spesialisering, forteller han.
Han opplyser at de ansatte hos Anicura også jobber mye i team.
– Dette er ikke veldig vanlig på dyreklinikker. Ting endrer seg, og vi tar etter de moderne sykehusene, konstaterer Kvinge.

Spesialisering

Ansatte med spesialisering er et annet eksempel som gjør at klinikken skiller seg ut

– Tidligere var det vanlig at en tradisjonell dyrlege tok alle typer behandlinger. Vi har tatt dette et steg videre med spesialisering.
Kvinge gir noen eksempler.
– En av de ansatte skrur sammen bein, en annen tar seg av tenner.  I tillegg har vi to smådyrspesialister. Totalt er vi rundt 30 ansatte, og tre av dem er kirurger, forteller han.
Åsane Tidende får en omvisning i Anicuras lokaler. Vi får her se hvordan alt fungerer. Det er tydelig at vi har havnet på et moderne sykehus.
Papir er blitt erstattet av nettbrett. Alt foregår digitalt. På en stor oppslagstavle kan vi lese hvilket dyr som skal opereres, hvilket klokkeslett det skal opereres og hva som er årsaken til operasjonen.
– Tanken har gjerne vært at dyrleger skal kunne litt om alt, men her vil vi heller at alle skal kunne mye på ett område, forteller Kvinge, og konstaterer at de har valgt å bruke store ressurser på kompetanseheving.

Vil holde oss på topp

Når det gjelder priser, opplever Kvinge at mange synes det er dyrt.
– Men skal vi holde dette nivået, krever det videreutdanning og ressurser, presiserer dyrlegen.
– Vi ønsker å holde oss på toppnivå, og det koster litt. For eksempel har vi egen CT-maskin, og det er få dyresykehus som har dette.

Kvinge synes utviklingen er veldig spennende.

– Jeg vil si at veterinærfaget har tatt store steg de siste ti årene. Det har vært en voldsom faglig og teknologisk utvikling, konstaterer han.
Han synes også det er veldig kjekt at faget har tatt så store steg på vei inn i en digital verden.
– Faget følger etter, og det er flott.

Ifølge Kvinge går de fleste veterinærer i gang med videreutdanning den dagen de går ut av skolen.
– Som sagt har vi her fokus på en spisset kompetanseutvikling, sier han.
Høye kundekrav har også vært med på å heve nivået.
– Kundene kommer jo hit med en forestilling om at vi skal kunne levere på samme nivå som vanlige sykehus, smiler Kvinge til slutt.

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Relaterte saker