Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STOR ETTERSPØRSEL: – Vi har sett en stor forandring de to siste årene, og vi merker en større etterspørsel etter sunn mat, sier Tor Helge Midtrød.

– Kundene forventer flere og sunnere alternativer

– Vi må ha flere alternativer i dag. Vi kan ikke bare selge pølse og pommes frites, slik som i gamle dager, smiler Tor Helge Midtrød fra Circle K på Ulset.

Sunn mat er i vinden for tiden, og stasjonen Circle K på Ulset ønsker å bidra til sunnere mat også langs veien. En undersøkelse utført av Yougov viser at over halvparten av innbyggerne i Hordaland ønsker et sunnere alternativ når de stopper på bensinstasjoner for å kjøpe mat.

Smører mer selv

Daglig leder, Tor Helge Midtrød, opplever at spesielt familier ønsker sunnere alternativer.
– De vil ikke bare ha pølser og pommes frites til barna. Derfor har vi også begynt å selge mer frukt. Små «shakers» med blåbær har vi solgt mye av i det siste, meddeler Midtrød.
Han merker også at etterspørselen etter veganske og vegetariske alternativer har økt.
– Nå satser vi på mer utvalg og flere alternativer. Blant annet har vi begynt å smøre mer mat selv, i motsetning til tidligere. Da fikk vi alt levert, forklarer Midtrød.
Han forklarer at de smører baguetter hver morgen, og at det går med litt mer tid til dette.

Forventninger

En annen ting som er innført, er frukt som sidevalg i menyer.
– Når du nå kjøper en hamburger, kan du heller få en frukt med istedenfor pommes frites. For eksempel eple, banan eller blåbær, sier Midtrød.
Han konstaterer at dette er et sunt tilskudd som de ikke hadde tidligere.
– Vi har sett en stor forandring de to siste årene, og vi merker en større etterspørsel etter sunn mat, sier Midtrød.
Han presiserer at kundene har andre typer forventninger nå enn før.
– Vegetarburger er et eksempel. Dette solgte vi ikke for to-tre år siden, men nå er det veldig populært! Det forventes at vi har dette, smiler butikksjefen.
Selv om sunne matvarer selger godt, kjøper kundene fortsatt boller og annet bakverk med mer sukker.
– Vi selger fortsatt en del bakervarer, men merker en veldig økning i salg av ferdigpakket salat, for eksempel, sier Midtrød.

– Tiden har altså endret seg?
– Ja. Vi må ha flere alternativer i dag. Vi kan ikke bare selge pølse og pommes frites, slik som i gamle dager, smiler Midtrød til slutt.

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker