Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LANGSOMT: Suzann Marlen Wollf har solgt aksjer for 15.000 kroner så langt. Det mangler fortsatt mye midler for at butikkdrømmen i Salhus skal bli en realitet. (Arkivfoto)

  • LEIEAVTALE: Wollf har allerede inngått leieavtale for dette bygget, som blir bygdens nye sted for en lokalbutikk dersom de selv er villige til å investere.

Landhandel i Salhus:

Mangler rundt 650.000 kroner for å få butikk i Salhus

Aksjer for 150.000 kroner er solgt så langt: – Vi er fortsatt langt unna, sier Gründer Suzann Marlen Wollf.

ÅT omtalte saken om Wollf og drømmen hennes om å starte landhandleri i Salhus tilbake i juni 2018.

Hun har investor Ove-Henning Bjørsvik, som eier fem landhandlerier fra før, i ryggen, men med en aksjedrevet business må bygden selv kjøpe seg inn i konseptet.

Mellom 800.000 kroner til en million kroner trengs i oppstartmidler fra lokalsamfunnet, bekreftet Bjørsvik til ÅT sist, da avisen omtalte saken da.

Lang vei å gå

Nå har damen fra Andøya som har bodd i Salhus siden 2016 kommet i gang med salget, men er fortsatt langt unna kravet når det gjelder økonomi.

Hun har foreløpig kun solgt aksjer for 150.000 kroner.

– Aksjesalget er startet, men det går sakte. Vi skal ha en ny dør til dør-runde denne uken og skal ha nytt møte. Vi håper selvfølgelig at vi klarer å selge unna det vi må, sier Wollf.

Hun opplyser om at det fortsatt mangler rundt 650.000 kroner for å nå 800.000 kroner i solgte aksjer.

– Vi har solgt for cirka 150.000 kroner så langt, så vi har en vei å gå. Men den største aksjonæren er på 30.000 kroner, og vi er optimistiske, fortsetter hun.

I utgangspunktet skal aksjene på mellom 800.000 og en million kroner være sluttsolgte innen 31. januar i år.

Kan forlenge fristen

Den fristen kommer ikke gründeren fra nord til å rekke.

– Det er en frist vi kan forlenge, men vi håper salget tar seg opp og at folk i Salhus, hvor det er cirka 800 husstander, viser at dette er noe de ønsker her i bygden. 

Wollf har allerede inngått en leieavtale for O . Nilsen-bygget like ved kaien i Salhus, og skulle hun klare å selge aksjer for minst 800.000 kroner, vil den nye butikken etableres i dette bygget.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker