Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LETTET: Tone og Margunn Mellingen smilte som to soler da Løiten lys kom hjem og åpnet på Åsane storsenter etter 15 år på Fjøsanger. De har stått på i halvannen måned for å få butikken klar til åpning.

  • FOLKSOMT: Flere titalls mennesker stod i kø da Løiten lys åpnet dørene mandag morgen. (MMS-foto)

Fryktet ingen ville komme - ble møtt av kø

– I natt lå jeg mye våken av frykt for at det ikke skulle komme noen på åpningen. Derfor ble jeg skikkelig rørt da det stod 30-40 mennesker og ventet, sier eier av Løiten Lys Tone Mellingen etter åpningen på Åsane storsenter.

Løiten Lys ble etablert av familien Mellingen under en prat i et hus på nettopp Mellingen her i Åsane.

– Det var egentlig min mor, som kom hjem fra Haugesund med en lysende ide. Hun var så fasinert av Løiten lys sin butikk i filmbyen at hun mente vi burde starte noe slikt i Bergen. Knappe tre måneder senere hadde vi fått varene på plass, tegnet kontrakt på et lokale, ansatt folk, og åpnet butikk. Det ble heldigvis en suksess, minnes Tone.

Kom hjem

I 15 år holdt bedriften til på Fjøsanger. I høst bestemte de seg for å ta steget videre og flytte hjem til Åsane.

– Det er alltid en stor sjanse å flytte en etablert butikk. Men vi var klar for det og hadde troen. Så fant vi flotte lokaler her i Arken-bygget og har stått på syv dager i uken i halvannen måned for å gjøre alt klart til åpningen. Nå er vi her, smiler hun.

Da Åsane Tidende var innom i 14-tiden på mandag, var det svært mye folk i lokalene.

– Det har allerede vært noen hundre her. Kan hende vi passerer tusen i løpet av dagen. Det er langt mer enn vi hadde forventet, sier Tone og Margunn Mellingen, som gleder seg til fortsettelsen.

– Vi ønsker å være en opplevelsesbutikk for hele Bergen, smiler de.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker