Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LEVERER HJEMME: Butikksjef Merete Helle og sønnen Thomas Helle, driver butikken på Åsane storsenter. Hjemmelevering av øl sikrer driften videre. 

Fryktet de måtte stenge – kom på løsningen som redder driften

– Omsetningen falt som en stein, sier butikksjef Merete Helle.

Gulating i Åsane har fått tillatelse av skjenkekontoret og helsedirektoratet til hjemmelevering av øl.

Gulating på Åsane Storsenter åpnet døren høsten 2018 i enden av Gågaten ved siden av Dominos pizza på Åsane storsenter.

Helle sluttet etter 30 år i jobben hos kjøleprodusenten Carrier og tok med seg sønnen Thomas Helle, for å drive Åsanes første og Bergens andre ølbutikk.

De har – som mange andre, blitt hardt rammet av koronakrisen. 46 butikker har så langt stengt på senteret, skrev ÅT sist uke.

Nå har de fått tillatelse til å levere øl på døren til folk.

– Vi tilbyr nå hjemlevering i Åsane, Arna og Fana. Helsedirektoratet og Skjenkekontoret i Bergen har gitt oss midlertidig tillatelse nå under koronakrisen, sier Merete Helle.

– Vi opplevde etter at de strenge smitteverntiltakene ble iverksatt, at omsetningen falt som en stein. Den ene butikken etter den andre på senteret måtte stenge, senteret ble stillere og stillere, og vi var redde vi var neste som måtte stenge porten, sier hun.

Startet på dagen

Da tok de ansatte grep for å unngå stenging.

– Vi kontaktet skjenkekontoret for å forhøre oss om mulighet for utkjøring. Etter å ha konferert med Helsedirektoratet, gav de oss midlertidig tillatelse fra 19. mars. Da begynte vi med det samme. Så langt har vi 30-40 hjemleveringer, sier hun.

De har ikke hatt tid til å sette opp en ordentlig nettbutikk.

– Opplegget vårt er derfor litt «enkelt».

– Folk kan kontakte oss på Facebook eller mail for informasjon om utvalg. Minstekjøp er 400 kroner pluss 50 kroner i utkjøring. Vi leverer samme dag når vi mottar bestilling før klokken 16 på hverdager og  klokken 14 på lørdager. Vi ivaretar hygiene nøye, alt blir pakket med rene hender og hansker. Ved levering setter vi varene på trappen og tar noen gode steg unna. Ved behov for alderskontroll må kunden legge fra seg legitimasjon på trappen og gå inn igjen mens vi sjekker. Betaling skjer med vipps, sier hun.

Så langt er vi overveldet over støtten folk i Åsane har vist oss etter at tiltakene ble innført, både fra de som har våget seg inn i butikken for å handle, og fra de som har bestilt hjemlevering. Vi er utrolig takknemlige, sier hun.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker