Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I GANG IGJEN: Åsane Storsenter og Horisont er på vei ut av butikkdøden. 

Flere butikker åpner igjen:

Nå begynner butikkene å åpne igjen – 70 prosent er åpen

Lysere tider i vente: 70 prosent av butikkene er nå åpne og flere åpner i løpet av neste uke.

ÅT skrev flere reportasjer om de mange butikkene som valgte å stenge dørene i forbindelse med den eskalerende koronapandemien i mars og april.

– Det er meningsløst å holde åpent. Omsetningen er på bunnivå. Det handler om både sikkerheten grunnet viruset, men også omsetningen. Det er ingen omsetning nå, sa butikksjef i Indiska på Åsane Storsenter, Anne Britt Steffensen da ÅT omtalte saken 20. mars.

Nesten en måned senere begynner flere butikker å åpne igjen – og kundene er på vei tilbake til butikkene.

– Vår eier Olav Thon Gruppen, følger myndighetenes vurderinger nøye, og retter seg etter de anbefalingene og påleggene som kommer. Vi tar smittevern på høyeste alvor, og har satt inn ekstra rengjøring av senteret og da spesielt på berøringsflater. Vi gjør løpende tiltak i senteret for å begrense smittefaren. Dette er en krevende tid for oss alle, men vi opplever at dugnadsviljen er stor og at alle gjør det de kan for å unngå smittespredning og for å ta vare på hverandre, sier senterleder ved Åsane Storsenter, Nina Schanke Nilsen til ÅT. 

Signalene fra myndighetene er en gradvis gjenåpning.

– Viser nå at flere som har hatt stengt velger å gjenåpne butikkene sine. Rundt 70 prosent av senterets butikker er nå åpne, og vi har fått signaler om at flere butikker planlegger å åpne i løpet av denne og neste uke. Fremdeles har vi en del myndighetsstengte aktører som frisører, hudpleie, treningssenter med flere. 

– Trygg handlesituasjon

Hun gleder seg normale tilstander, men presiserer at tryggheten for kunden er det viktigste.

– Vi ser frem til at vi sakte men sikkert kan vende tilbake til normalen, men for å kunne gjøre det er det viktig å skape en trygg handlesituasjon for våre kunder og ansatte. Derfor er det viktig å fortsette med alle de strenge smitteverntiltak som ble innført i midten av mars.

– Vi fortsetter med reduserte åpningstider fra kl. 10-18 en stund til, for å avhjelpe med butikkenes bemanningsutfordringer. Noen butikker har egne åpningstider. Det er nok mange som ser frem til at frisør og velvære får anledning til å åpne opp igjen, forutsatt at nødvendig smittevern er på plass. Hvilke butikker som vil åpne fremover, og hvilke åpningstider de forskjellige har, vil være å finne på våre web-sider som oppdateres løpende.

– Butikkene er opptatt av å holde sine ansatte friske, og ikke minst skape trygge handlesituasjoner for kundene sine. Kreativiteten er stor for å hjelpe kundene. F.eks. har flere har begynt å tilby hjemlevering til kunder som sitter i karantene og «drive thru»-løsninger for å de som ikke ønsker å gå i butikkene.

Horisont bekrefter at nesten alle deres butikker nå er åpen, mens mange er i gang igjen på Åsane Storsenter. Gullgruven har hatt alle butikkene åpne under hele krisen.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker