Lokalavis for Åsane og omegn!
  • POPULÆRT: Interessen for boligprosjektet Liaparken, hvor delingsøkonomi, miljø og fellesområder både inne og ute er blant ingrediensene, har vært stor. Så langt er 52 leiligheter solgt. Prosjektet skal være ferdig innflyttet innen utgangen av 2022.

Stor interesse for Liaparken-prosjekt

BOBs nye prosjekt i Åsane, Liaparken har til nå solgt 52 av leilighetene i det kommende bygget. 

Det er fram til nå solgt 52 leiligheter i BOBs nye boligproskjekt Liaparken. Det bekrefter Kari Berland, avdelingsleder hos eiendomsmegler 1 avdeling nybygg.

51 av leilighetene ble lagt ut for salg på det første salgsmøtet i februar og av disse ble 17 leiligheter solgt på forkjøpsrett til BOB sine medlemmer.  Da ÅT skrev om prosjektet i mai, var det solgt 31 leiligheter.

– Salgsmøte for trinn 2 med 76 leiligheter var i mars. Vi solgte ti leiligheter på forkjøpsrett midt under korona-tiden. Det var mange av de som hadde meldt forkjøpsrett som ikke møtte opp på det andre salgsmøtet, men nå har interessen og oppmøtet tatt seg opp igjen, forklarer Berland til Åsane Tidende.

Snittpris fire millioner

Gjennomsnittsprisen på en leilighet i Liaparken ligger på rundt fire millioner kroner, ifølge Berland, som presiserer at kvadratmeter-prisen er på rundt 59 000 kroner. Prosjektet har også gunstige finansieringsmetoder. 

– Kjøperne kan velge mellom å innbetale hele fellesgjelden. Da har de ingen “lån” på leiligheten, og felleskostnadene blir veldig lave, som Berland presiserer i en tekstmelding til ÅT. 

En annen finansieringsmetode er at kjøperne kan velge å beholde hele, eller deler av fellesgjelden.  

– Da betaler de felleskostnader, inkludert renter på fellesgjeld. Siden det er avdragsfritt lån i 20 år, blir kostnadene på lånet lave, bekrefter Berland. 

Hele Liaparken skal være innflyttet og overtatt i siste kvartal av 2022, så da håper Berland å se tente juletrær i vinduene i prosjektet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Kristin Aakvaag

red@aasanetidende.no

Fakta

Liaparken består av 127 leiligheter mellom 36 og 115 kvadratmeter. De ligger sydvendt ved Liavannet, og et par steinkast fra et framtidig bybanestopp.

Prosjektet skiller seg ut arkitektonisk og inneholder dessuten tanker rundt delingsøkonomi. Blant annet to felles bonusleiligheter med minikjøkken og bad, der beboere trygt kan innkvartere gjester noen dager.

I tillegg bygges det felles treningsrom, matkasserom, syrom, verksted etc. Det kommer også kajakker, elsykler og elsparkesykler. Alt organisert gjennom en applikasjon.

Andre saker