Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I GANG: Brødrene Ibrahim er godt i gang i parkeringskjelleren på Arken, og melder om en god start så langt

Brødrene ventet i to år: Nå har de store ambisjoner i Åsane

Rahil Ibrahim og Asos Ibrahim fikk endelig oppfylt drømmen om å ta over sin egen bilpleie. Nå vil de vokse seg større etter en god start i bydelen.

Knappe seks måneder etter åpningen av den første Handz On-avdelingen i Åsane, har omsetningen pekt riktig vei for de to brødrene.

– Vi er fornøyd med starten, men vi vet også at det tar tid å bli synlige og bygge merkevaren vår når vi kommer til et nytt sted. Nå er vi i gang med høysesongen for bilpleie og har stor tro på at vi kommer til å lykkes i Åsane.

Rahil er styreleder i bedriften, mens yngstebroren Asos er daglig leder.

– Beliggenheten er perfekt, og i fremtiden skal det skje mye positivt her. Bybanen kommer, og Thon har store planer for utviklingen av Åsane Storsenter. Vi skal bare bli større, sier de to brødrene videre.

Drømt om å starte noe sammen

Begge har vært i både bil- og restaurantbransjen i noen år, men det er først og fremst Rahil som har mest erfaring med bil.

Og de har lenge drømt om å starte noe sammen:

– Vi har alltid hatt lyst til det og nå er vi endelig i gang. Vi ventet to år bare på åpningen av Handz On i Åsane og vi gleder oss til fortsettelsen.

Konseptet om å innlemme bilpleie i et kjøpesenter var ideen til daglig leder Ove Hagen i Handz On kjeden. Dette ble gulloppskriften, som har ført til stor suksess og en omsetning på nesten 80 millioner kroner i Norge i pandemiåret 2020.

Kjeden åpnet sin første butikk i Bergen på Lagunen i 2009.

– Vi er fortsatt ganske nyetablerte og tror dette konseptet kommer til å vokse. Vi er de eneste innen bilpleie i Åsane som er en del av et kjøpesenter og vil først og fremst ha søkelys på privatkundemarkedet. Det har vært mange innom oss, og de neste månedene kommer til å bli travle.

Kjeden har kundemottak med inngang på utsiden av Bygg A, Arken, med Sumo som nærmeste nabo, og med bilpleieavdelingen i parkeringskjelleren.

Vasker kun for hånd

Det var den 15. november i fjor at bilpleieavdelingen åpnet i Åsane. I tillegg til bilpleie, tilbyr de hjulskift, dekkomlegging, dekkhotell, polering, keramisk lakkforsegling, innvendig rens, reparasjon og ruteskift gjennom Cary Bilglass.

Handz On i Åsane utfører bilpleie på gamlemåten og vasker bilen for hånd med bruk av miljøvennlige produkter.

– Ja, og det gjør vi fordi det er det beste for lakken på bilen. Vi bruker kun svamp til selve vaskingen. Det legger ingen riper igjen. Vi ser med én gang om en bil har vært i maskinvask slik som på bensinstasjoner, det ødelegger dessverre lakken. Vi bruker heller litt lengre tid, og vasker alt for hånd.

– Vi gjør det litt «Old School», men det er for å få et best mulig resultat.

Og det har naturlig nok vært travle dager for de to gründerne etter oppstarten i november.

– Det blir lange dager, og spesielt mye jobb i starten, men slik må det være for at vi skal lykkes.

Ibrahim-brødrene kommer også med noen gode tips for å ta ekstra godt vare på bilen:

– Poler bilen minst én gang i året. Om du tenker at du ikke trenger å vaske bilen fordi regnet vil gjøre det for deg, bør du vite at regnet aldri fjerner saltet, asfaltrester og bremsestøv som legger seg på bilen, og det øker sjansen for rustskader.

VASKER: Her er Rahil Ibrahim i full sving med å vaske.
VASKER: Her er Rahil Ibrahim i full sving med å vaske.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker