Lokalavis for Åsane og omegn!

bybanen


07.12.2016

– Ønsker vi bybane til Åsane for enhver pris?

– Jeg mener vi må se på om prisen samsvarer med nytten, og kanskje bør vi vurdere andre transportalternativer til bybanen, sier formann i Bergen Fpu, Martin Virkesdal Jonsterhaug (16) fra Vikaleitet. Han stiller seg svært kritisk til bompengestasjonene som muligens settes opp i Åsane.

11.11.2015

Vil hjelpe frem gründere

Etter fire år som heltidspolitiker er Dag Skansen fra Morvik tilbake på sitt eget kontor. Nå ønsker han blant annet å bruke tid på å hjelpe frem gründerbedrifter. – For 25 år siden var jeg selv gründer, sier han til Åsane Tidende.

28.10.2015

Tar grep for Åsane

Sist onsdag presenterte Harald Schjelderup et byråd som har skrevet under på et dokument med mye godt nytt for bydelen vår. – Bybanetraseen i Åsane skal gjøres enklere, raskere og etter vår mening bedre, sier Harald Schjelderup, som i tråd med dette også lover å sørge for en bedre byutvikling i Åsane og legge til rette for et levende sentrum, med sykkelveier og gangstier.

13.10.2015

– Fornuften seiret

Etter flere år med tautrekking og byråds-hoderulling er det nå klart at bybanen mot nord legges over Bryggen - og at den likevel kommer til Åsane før Fyllingsdalen.

09.09.2015

Snapchat fra bestemor

– En stemme på oss er den beste måten å sikre at vi får gjennomført planene for et kulturhus i Åsane, sier Dag Skansen (H).

09.09.2015

Nei til forlenget Fløyfjellstunnel

– Byutviklingen og arbeidsplassene i Eidsvåg vil utebli dersom det bygges en forlenget Fløyfjellstunnel, advarte entrepenør Jan Olav Jørgensen i Åsane Tidende forrige onsdag. Nå får han støtte for dette synet fra nesten samtlige bystyrepartier.

02.09.2015

– Ikke stem nei til byutvikling

– Bybanen vil utløse byutvikling i Eidsvåg, men dette vil ikke skje dersom man velger en forlenget Fløyfjellstunnel, sier Jan Olav Jørgensen.

25.08.2015

Ønsker folkeavstemning om Bybanen

– Ser du ikke for deg hvordan det ville vært hvis jeg var eneveldig i Åsane? Du ville ikke bodd noe annet sted, sier Tor Woldseth (Frp) med et smil, og demonstrerer dermed nok en gang hvorfor han gjerne omtales som bystyrets blideste.

25.08.2015

Valg-enquete: Hva vil du med Åsane?

På gli mot Bryggen

Åsane Tidende har stilt en rekke sentrale politikere ti spørsmål om hva de mener blir de viktigste sakene for Åsane i neste fireårsperiode. I dag snakker vi med Ove Sverre Bjørdal fra Senterpartiet.

12.08.2015

Valg-enquete: Hva vil du med Åsane?

– Bryggen for syklende og gående

Åsane Tidende har stilt en rekke sentrale politikere ti spørsmål om hva de mener blir de viktigste sakene for Åsane i neste fireårsperiode. I dag snakker vi med byrådsleder Martin Smith-Sivertsen fra Høyre.

05.08.2015

– En ordfører må kunne lytte til alle

– Jeg er veldig motivert for oppgaven, men det er valgresultatet som avgjør, sier Marte Mjøs Persen fra Flaktveit, som er Arbeiderpartiets kandidat til ordførervervet.

05.08.2015

Valg-enquete: Hva vil du med Åsane?

– Nei til Nyborgtunnelen

Åsane Tidende har stilt en rekke sentrale politikere ti spørsmål om hva de mener blir de viktigste sakene for Åsane i neste fireårsperiode. Først ut er Miljøpartiet De grønne.

12.06.2015

– Vi planlegger Åsane på bilens premisser

– Det som alltid har skjedd i Åsane fortsetter å skje, sier Per-Arne Larsen, med henvisning både til trafikksituasjonen rundt Horisont og planleggingen av nytt næringsområde ved Ulsetstemma.

27.05.2015

Bergen sentrum AS:

Næringslivet går for Bryggen

De fleste næringsdrivende i sentrum ønsker at bybanen skal gå i dagen. Dette går frem av en medlemsundersøkelse Bergen sentrum AS har gjennomført.

22.05.2015

På lederplass:

Den gangen det skulle bygges bybane til Åsane

Det er ikke umulig at det overstående en gang vil bli stående som tittel på en lengre artikkel i Åsabuen; tidsskriftet som med ujevne mellomrom utgis av Åsane historielag. Kanskje det endatil kan bli en bok.

21.05.2015

Nabokrangel om bybane til Åsane

De siste dagers vingling om bybanetunnel har også fått frem spliden mellom bystyrets grønneste naboer; Per-Arne Larsen (V) og Fredrik Sundt Breien (MDG).

15.05.2015

– Ingen tør å investere i Åsane nå

– For utbyggere er forutsigbarhet viktigst, og flere sier nå at de ikke har så «lange penger» at de tør å satse i Åsane, sier daglig leder i Opus Bergen, Nancy Jensen.

10.04.2015

Omkamp om Bryggen-traseen

De fire partiene som er imot en tunnelløsning har nå gått sammen i en bybaneallianse. Initiativtaker er Endre Tvinnereim fra Byluftlisten, og sammen planlegger de nå et folkemøte om bybanetrase gjennom sentrum.

18.03.2015

Holder fast på sentrumsplanene

– Steen og Strøm er de første til å beklage manglende realisering av våre planer i Åsane, sier country manager Thor Ludvig Bareksten, samtidig som han forsikrer at selskapet fortsatt ønsker å videreutvikle Åsane storsenter.

10.03.2015

Åsanes nye Høyre-leder

– Åsane trenger flere arbeidsintensive arbeidsplasser, slik at vi slipper at så mange yrkesaktive må pendle ut av bydelen, sier nyvalgt leder av Åsane Høyre, Lise Hæreid Ramsøy.

19.02.2015

– Gi trikken tilbake til Tyskebryggen

– Slik Bybanen i utgangspunktet var tenkt, skulle den være en utviklingsgenerator like mye som et transporttiltak, sier fagansvarlig for byutvikling ved Asplan Viak, Fredrik Barth, og minner om hva Bryggen var for byen før den ble «turistifisert».

12.02.2015

– Skansen snur saken på hodet

– Vi er veldig skuffet over at bybanen til Åsane er lagt på is av Høyre og Frp, sier Harald Schjelderup (Ap), som reagerer skarpt på Dag Skansens (H) uttalelser til Åsane Tidende på tirsdag om hvorfor denne saken ble så vanskelig.

18.11.2014

– En trist dag for Åsane

– Vi trenger Bybanen for å gjøre Åsane bedre, ikke for å komme oss raskt til byen. Dette er en trist dag for Åsane, sier leder av Åsane Venstre, Per-Arne Larsen.