Lokalavis for Åsane og omegn!

kulturhus


22.03.2018

Slik blir Åsane kulturhus

Prosjektleder Siv Stavseng presenterte de endelige plantegningene til det nye kulturhuset i bydelen.

14.10.2016

Onkel Vidars og 120 barn rocket kulturhuset

120 barn danset og sang alt de kunne under konserten til Onkel Vidars i kulturhuset på Åsane storsenter.

22.03.2016

Lover kulturhus i 2020

Byråd Julie Andersland lover kulturhus i samme bygg som den nye videregående storskolen i Åsane. – Kulturhuset skal stå ferdig og være klar til åpning samtidig som skolen. Om alt går etter planen blir begge deler åpnet i 2020, sier byråden.

28.10.2015

Tar grep for Åsane

Sist onsdag presenterte Harald Schjelderup et byråd som har skrevet under på et dokument med mye godt nytt for bydelen vår. – Bybanetraseen i Åsane skal gjøres enklere, raskere og etter vår mening bedre, sier Harald Schjelderup, som i tråd med dette også lover å sørge for en bedre byutvikling i Åsane og legge til rette for et levende sentrum, med sykkelveier og gangstier.

21.10.2015

Byens nye ordfører

– Jeg ønsker å være en ordfører som har omsorg for andre. Bergen skal bli en varmere by, både når det kommer til å redusere sosiale ulikheter og å satse på de menneskene som sliter litt, sier Marte Mjøs Persen, som snart trer inn i byens fremste tillitsverv.

29.09.2015

– Usosialt budsjettforslag

– Åsane er ikke omtalt i særlig grad, hverken på området idrett, skole eller barnehage, sier Lillian Blom (SV), som er lite fornøyd med det avtroppende Høyre-byrådets budsjettforslag.

09.09.2015

Valgets største Åsane-gruppe

– Folk skal slippe å måtte kjøre ut av Åsane for å jobbe, sier Lillian Vangberg, som sammen med Åsane arbeiderparti går inn for å skape lokale bomiljøer som har alt innen rekkevidde.

09.09.2015

Snapchat fra bestemor

– En stemme på oss er den beste måten å sikre at vi får gjennomført planene for et kulturhus i Åsane, sier Dag Skansen (H).

25.08.2015

Tror ikke på Høyres kulturhusvisjoner

– Det er betimelig at Dag Skansens kulturhus-utspill kommer en måned før valget, og jeg er bekymret for at dette bare er enda flere tomme løfter fra Høyre, sier Linn Kristin Engø (Ap).

25.08.2015

Valg-enquete: Hva vil du med Åsane?

På gli mot Bryggen

Åsane Tidende har stilt en rekke sentrale politikere ti spørsmål om hva de mener blir de viktigste sakene for Åsane i neste fireårsperiode. I dag snakker vi med Ove Sverre Bjørdal fra Senterpartiet.

18.08.2015

Heggernes er skeptisk

– I denne saken skal man kanskje ikke avvise mulige alternative løsninger, men jeg må innrømme at jeg er veldig i tvil på om det er noen god ide å gå inn i en ny prosess med Steen og Strøm, sier Roald Heggernes, mangeårig leder av Åsane kulturråd og kulturhuskomiteen.

12.08.2015

Valg-enquete: Hva vil du med Åsane?

– Bryggen for syklende og gående

Åsane Tidende har stilt en rekke sentrale politikere ti spørsmål om hva de mener blir de viktigste sakene for Åsane i neste fireårsperiode. I dag snakker vi med byrådsleder Martin Smith-Sivertsen fra Høyre.

12.08.2015

Åsanes nye kulturhus?

Steen og Strøm ønsker nå dialog med Bergen kommune om å legge kulturhuset inn som en del av et ombygget Arken senter.

18.11.2014

– Skole, idrett og kultur i samme bygg

– Vi kan få bygget tre idrettshaller for inntekten av å selge Åsanehallen, sier Ove Erstad, avtroppet nestleder i Åsane håndball og idrettslærer på programfag idrett ved U. Pihl videregående skole.

06.11.2014

Nei til planleggingsgruppe

Kulturbyråd Helge Stormoen (Frp) ser ikke behovet for en egen planleggingsgruppe i arbeidet med kulturhuset i Åsane.

11.02.2014

C-feltet kan bli nytt bydelssentrum

– C-feltet seiler nå opp som det viktigste byutviklingstiltaket i Åsane, sier leder av Åsane Høyre, Tor Martin Misund.