Lokalavis for Åsane og omegn!

Vennebyen ut av Åsane?

Åsane har lenge vært det heteste alternativet til fornøyelsesparken Vennebyen, basert på den gigantiske tegnefilmsuksessen til åsabu Carl-Christian Hamre. Nå har imidlertid flere andre lokale og nasjonale aktører vist sin interesse. – Skal vi få til dette i Åsane må politikere og næringsliv vise større engasjement, mener Tore Andersen (innfelt), som sammen med Jan-Olav Jørgensen har rettighetene til byggingen av fornøyelsesparken.

Det er åsaneguttene Tore Andersen og Jan Olav Jørgensen i selskapet Vennebyen som har rettighetene til å bygge en gigantisk fornøyelsespark basert på verdenssuksessen til Hamre. Duoen har lenge ytret et ønske om å utvikle et av landets mest moderne lekeland i Myrdal.

Nå lanseres imidlertid Askøy som en mulig arena. I følge BA er næringssjef i Askøy kommune, Bård Sandal, veldig positiv til ideen.

 

Ingenting er bestemt

 

Tore Andersen bekrefter at Askøy er nevnt som et mulig alternativ til lokalitet for fornøyelsesparken.

 

- Næringslivet og Askøy kommune er veldig offensiv. Denne lokaliteten er også aktuell fordi Vennebyen er forbundet med sjø. Det har Askøy og ikke Åsane. Vi ønsker å lage Vennebyen slik ungene oppfatter den og da er vannet fremtredende. Men ingenting er avklart i forhold til hvor fornøyelsesparken skal ligge, sier han.

 

- Men det blir ett av de to alternativene?

 

- Nei, det er slettes ikke sikkert. Vi har fått flere henvendelser fra aktører som har tomter og som er interessert i å bidra. Dette er aktører både fra Hordaland, men også i andre deler av landet, forklarer Andersen.
 

Les om opphavsmann Carl-Christian Hamre sine ønsker for fornøyelsesparken i Åsane Tidendes papirutgave.

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.