Lokalavis for Åsane og omegn!

– Barn skal bli sett

Annenhver tirsdagskveld samles rundt 15 barn for to timer med aktiviteter, lek og samtale i Strandgaten 62, der Kreftforeningen har sitt kontor.  

Alle barna har det til felles at de har foreldre, besteforeldre, søsken eller andre nære som har kreft, har hatt kreft eller er døde av kreft. – Treffpunkt er en møteplass for barn og tenåringer med nære som har kreft, har hatt kreft eller er døde av kreft, sier rådgiver Tone Gjelsvik Sellevold (51) i Kreftforeningen seksjon vest.

 

Vanskelige spørsmål

 

Tanken er at Treffpunkt både skal være et fristed for barna og et sted der de kan treffe andre som forstår hvordan de har det. Både fagpersoner og frivillige bidrar på disse kveldene, der barna blir møtt der de er. For de sitter gjerne inne med mange spørsmål og få de kan snakke med om det som er vanskelig. Da er det godt å komme til et sted der de kan diskutere og få råd om hva de skal gjøre når de ikke får sove, hvem man kan snakke med om vanskelige ting - og når det er lov å le og ha det moro.
– Det er viktig å være glad. Det har en lov til å være, men for mange av disse barna er ikke det alltid så lett, sier Sellevold.

 

Sunt med sinne

 

På Treffpunkt får barna muligheten til å normalisere sine tanker og følelser. Mange er veldig ensomme i situasjonene, og tenker at det er bare de som har det slik. Da kan det bety mye at noen andre forteller dem at det er helt normalt å ha konsentrasjonsvansker, glemme avtaler eller å bli sint. Når noen av dem har det vondt, kan en av de andre si at det blir bedre, selv om det er vondt nå.
Andre kan være redde for å glemme den de har mistet.
– Men det gjør de aldri.

 

Neste Treffpunkt blir tirsdag 9. mars kl. 17.30-19.30. Dersom du ønsker å bli med, kan du ta kontakt med Kreftforeningen på telefon 07877.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.