Lokalavis for Åsane og omegn!

Vil kjempe for Vennebyen 

- For barn kan Vennebyen bli like populær som Fløyen, Akvariet eller VilVite-senteret. Det sier kommunalråd for Venstre, Hans-Carl Tveit. Nå sender han brev til byrådet i Bergen. 

- Bergen har mye å tilby av opplevelser for turister og fastboende, men mangler en opplevelsespark. Med en temapark som Vennebyen kan Bergen tilby et komplett sett av opplevelser. Fløyen, Akvariet og Troldhaugen er blant de mest besøkte turistattraksjonene i Bergen. Med en venneby kan vi appellere sterkere til barnefamiliene, sier bystyrerepresentant for Venstre og nestleder i komité for kultur, næring og idrett, Hans-Carl Tveit.

 

Forrige uke kom det fram at Åsane og Bergen stod i fare for å miste fornøyelsesparken Vennebyen, som opprinnelig var planlagt i Myrdal. I følge utbyggerne Tore Andersen og Jan Olav Jørgensen hadde både Askøy kommune og flere andre aktører utenfor Bergen meldt sin interesse for temaparken, basert på den verdensomspennende tv-suksessen til åsabu Carl Christian Hamre.

 

- Store muligheter

 

Nå tar kommunalråd for Venstre, Hans-Carl Tveit ordet for å unngå at andre aktører «stjeler» fornøyelsesparken fra Bergen.

 

- Oslo har Tusenfryd, Stavanger har Kongeparken. Vi foreslo allerede på 90-tallet å sette av areal til en temapark i Bergen, men uten at vi fikk særlig respons. Nå har vi muligheten. Den bør vi gripe. Det ligger et enormt potensial i en slik park og jeg skjønner at aktører fra hele Norge er interessert. Vennebyen er en internasjonalt kjempesuksess. Å få en fornøyelsespark basert på den, vil sette Bergen på kartet. Dette vil være attraktivt i en målestokk vi ikke skjønner omfanget av, understreker kommunalråden overfor Åsane Tidende.

 

- Frykter du at Askøy nå stikker av med fornøyelsesparken?

 

- Jeg har ingenting i mot våre nabokommuner, men dette må vi få til i Bergen.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.